Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net / med tillatelse fra Celtic FC.)
Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net / med tillatelse fra Celtic FC.)
Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net/ trykket med tillatelse fra Celtic FC.)
Thomas Rogne (Foto: www.celticfc.net/ trykket med tillatelse fra Celtic FC.)
Thomas Rogne (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
Thomas Rogne (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)

Rogne spås en stor fremtid i Celtic

Celtic-manageren hyller signeringen av Thomas Rogne.

Thomas Rogne klar for Celtic (Foto: www.celticfc.net
  / med tillatelse fra Celtic FC.)
Thomas Rogne klar for Celtic (Foto: www.celticfc.net / med tillatelse fra Celtic FC.)
Mens Brann og Stabæk kjempet om å få underskriften til midtstoppertalentet, hadde 19-åringen hodet i en helt annen klubb.

- Hele prosessen har gått ganske greit, selv om det har tatt lengre tid enn forventet. Jeg hørte først for noen måneder siden at Celtic var interessert, og da var det ingen tvil fra min side. Dette var noe jeg ville og tirsdag var alt klart.

- Viktig å holde ting hemmelig
- Det har vært en del mas og mange spørsmål fra folk utenifra, men jeg føler jeg har taklet det greit. Venner og familie har hele tiden lurt på hva som skjer, men jeg følte det var viktig å holde ting hemmelig før alt var i boks. Så alt i alt synes jeg at jeg har taklet presset bra, sier Rogne til TV 2 Sporten.

Les også: Rogne klar for Celtic

Manager Tony Mowbray mener 19-åringen har en stor fremtid i den skotske storklubben.

- Thomas har en lys fremtid og vil konkurrere om en plass på laget. Han har personlige og fysiske forutsetninger til å bli en suksess i Celtic. Han er ung og en spiller vi har fulgt tett over en periode. Vi er svært glade for at han har skrevet under for Celtic, sier Mowbray til klubbens offisielle hjemmeside.

Boro
  har fått er løft med Tony Mowbray i managerstolen, og vi satser på en
  ny trepoenger på årets siste dag (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Boro har fått er løft med Tony Mowbray i managerstolen, og vi satser på en ny trepoenger på årets siste dag (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

- Jeg er hentet som A-lagsspiller
Rogne slo for alvor gjennom forrige sesong. Stabæk hadde store skadeproblemer i forsvaret og midtstopperen tok nivået kjapt. Både i Tippeligaen og i mesterligakvalifiseringen med Stabæk. Likevel var overraskelsen stor da den skotske storklubben meldte sin interesse for en spiller som kun har ti bokførte Tippeligakamper for Stabæk i 2009.

- Det er en stor klubb. Jeg dro hit fordi jeg tror jeg kan utvikle meg mest her. Men nå som jeg er her skjønner jeg at det er opp til meg selv hvordan utviklingen blir. Jeg er nødt til å jobbe knallhardt hver dag, og sørge for at jeg kommer i ordentlig kampform igjen. Jeg har blitt hentet som en A-lagsspiller, men nå har jeg har vært ute i 6 uker. Jeg var ferdig i Stabæk 1. desember, så jeg har ikke hatt noe fotballtrening siden det. Så først og fremst får jeg kjøre på med knallharde treninger, og komme i form, så ser de etter hvert på meg som en utfordrer til A-laget.

Gleder seg til kampene mot Rangers
Men selv om gamleklubben Stabæk har flyttet inn i nye lokaler på Fornebu, merker Rogne godt at det er en langt større klubb han har kommet med.

- Det er en klubb med store tradisjoner. Så jeg har kommet til et sted med riktige tradisjoner og som setter høye krav til spillerne sine. Det er en fantastisk fin klubb og et enormt engasjement fra byen og fansen. De har jo også en enorm rivalisering mellom Celitic og Rangers. Det er utrolig gøy. I tillegg er det ikke en eneste i byen som er nøytral. Jeg var på spillerbussen i forrige kamp. Det var stort. De er så vanvittig engasjerte, og fansen elsker Celtic. De setter høye krav til spillerne sine. Hvis de spiller bra får de høre det, og motsatt. Forrige kamp møtte de bunnlaget, da var det 45 000 på tribunen. Det sier litt. I Celtic har jeg blitt tatt imot veldig, veldig bra. Alle her er utrolig hyggelige. Alt fra vaskedamen til manageren er bra.

Celtic Park (Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS)
Celtic Park (Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS)

- Det går fint på treningene
Og Rogne benytter anledningen til å takke Stabæk.

- Savnet kommer til å være stort. Spesielt det siste året da jeg var skadefri og fikk spille en del. De årene var fantastiske. I tillegg kommer jeg til å savne stadion og supporterne. Det er jo fra Bærum jeg er fra. Jeg er født og oppvokst der. Jeg kommer til å savne vennene mine, familie og kjæreste. Men dette var som sagt en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg drar fra Stabæk med fine erfaringer.

- Det blir litt annerledes å bo alene i en utenlandsk by. Det blir den største forskjellen. Jeg fryktet litt før jeg dro ned hit at nivået skulle bli for høyt, men tror det skal gå bra. Så langt har det gått fint på treningene nå i starten. Jeg gleder meg til å komme i form, så tror dette kan bli bra. Men aller først nå må jeg finne meg en leilighet, sier en fornøyd Rogne.