kims2
kims2

Bråstopp for potetgullpenger

Sprøtt salgstriks fra Kims falt ikke i smak hos Forbrukerombudet


Forbrukerombudet mener potetgullposer med pengesedler oppi er fristende for barn. Derfor har ombudet nå lagt ned forbud mot all markedsføring av Kims-kampanjen «penger i chipsposen», skriver NRK på sine nettsider.

Les også: – Puttet kreftpenger i egen lomme

Les også: 100.000 votter og hansker kalles tilbake

– Det er ikke lov å bruke penger for å lokke barn til å kjøpe en vare. En potetgullpose med penger i vil ha en særlig effekt på barn, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til NRK.

Nye lokkemidler

Etter at den nye markedsføringsloven kom i fjor har flere bedrifter tatt i bruk nye lokkemidler for å få solgt produktene sine.

I desember skrev TV 2 hjelper deg om det nye samarbeidet mellom SAS og Stabburet. Ved nyttår startet kampanjen «Grandiosa-SAS», hvor det gis 100 kroner i rabatt på flyreiser med SAS ved kjøp av pizza Grandiosa.

Les også: Ferdigpizza gir flyrabatt

De siste to månedene har Kims lokket kundene med at de har lagt alt fra en femtilapp til tusen kroner i tilfeldig utvalgte chipsposer. Kims mener imidlertid ikke at kampanjen er rettet mot barn.

Vil treffe kjernekundene

– Intensjonen vår er å treffe våre kjernekunder som er mellom 20 og 45 år gamle, sier kampanjeansvarlig Espen Gulbrandsen i Kims til NRK.

Kims har likevel bestemt seg for å rette seg etter reklameforbudet fra Forbrukerombudet.

Chipsposene med pengepremier vil fortsatt være i salg. Sjansen for å finne penger er imidlertid svært liten. Sannsynligheten for å vinne i Lotto er dobbelt så stor som å finne penger i chipsposen, skriver NRK.

Holder øye med markedet

Forbrukerombudet er ikke overrasket over at flere bedrifter nå bruker lokkemidler for å få folk til å kjøpe produktene sine.

-Etter oppmykningen av markedsføringsloven i fjor har vi egentlig trodd at dette kom til å skje, sier Forbrukerombud Bjørn Erik Thon til TV 2 hjelper deg.

Han er forberedt på at det vil komme nye forsøk.

-Vi holder øye med markedet, og er veldig opptatt av dette. Vi er villige til å kjøre denne typen saker for domstolene hvis ikke produsentene gir seg, sier Thon til TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30