Mangelfull oppdatering av skattelister

Skattedirektoratet sendte mandag ut en ny oppdatert versjon av skattelistene til pressen. Siden forrige oppdatering 20. november har bare åtte av 139 medier oppdatert listene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er altfor dårlig. Vi tilbyr oppdateringene som en gratis tjeneste til mediene, og de bør oppdatere sine lister med korrekt informasjon, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet til NTB.

Halvorsen viser til personopplysningsloven paragraf 11, hvor det står at «den som er behandlingsansvarlig skal sørge for at personopplysningene som behandles er korrekte og oppdaterte».

Oppdateringene er spesielt viktige med tanke på skatteytere som har fått endret ligningen sin, og ikke minst personer som har fått sperret adresse grunnet trusler og lignende.

Skattedirektoratet har sendt e-poster med påminnelser til de mediene som ikke oppdaterte skattelistene ved forrige oppdatering.

– Vi har ingen sanksjonsmuligheter overfor disse aktørene, men det er viktig at de søkbare skattelistene på nett inneholder riktig informasjon. Derfor oppfordrer vi mediene om å innarbeide rutiner for å oppdatere listene, sier Halvorsen. (©NTB)