Kraftig børsfall i Oslo

Den forsiktige og midlertidige oppgangen på Oslo Børs tidlig onsdag ble i løpet av dagen snudd til et kraftig børsfall. Hovedindeksen endte på 367,70 poeng, ned 2,53 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utviklingen i Kina får skylden for de røde tallene. Kinesiske myndigheter har bedt noen av landets største banker om å stoppe utlån for resten av januar i et forsøk på å bremse veksten i økonomien. Nyheten førte til nedgang på de fleste store børsene i Asia, og den røde bølgen spredte seg også til Europa etter hvert.

Oslo Børs var intet unntak. Med en nedgang på 2,53 prosent endte hovedindeksen på 367,70 poeng. Børslokomotivet Statoil falt 1,74 prosent og Hydro var ned 4,26 prosent. DnB NOR-aksjen falt 1,09 prosent i verdi. Seadrill var ned 1,97 prosent og Marine Harvest endte børsdagen med et fall på 4,65 prosent. Royal Caribbean Cruises måtte tåle en nedgang på 1,80 prosent.

Nyhetene fra Kina ser også ut til å ha påvirket oljeprisen. Den falt utover dagen. Et fat nordsjøolje kostet onsdag ettermiddag 76,70 dollar, en nedgang på over 2 prosent. (©NTB)