Brutal nedtur for Söderling

Robin Söderling avsluttet fjorårssesongen strålende. Årets første store turnering ble en brutal nedtur for verdensåtteren.

TIL FINALE: Robin Söderling er første svenske i Roland Garros finale siden 2000.  (Foto: Michel Euler/AP)
TIL FINALE: Robin Söderling er første svenske i Roland Garros finale siden 2000. (Foto: Michel Euler/AP)

Svensken røk ut av Australian Open i første runde tirsdag, etter å ha kastet bort 2-0-ledelse i sett mot spanske Marcel Granollers. Det er seks Grand Slam-turneringer siden en så høyt rangert spiller ble slått ut i første runde.

Granollers er rangert 105 plasser bak Söderling, men ga seg aldri og vant 5-7, 2-6, 6-4, 6-4, 6-2.

Også 16.-seedede Tommy Robredo ble slått ut tirsdag. Dermed ble det en god dag for tredjeseedede Novak Djokovic. Serberen vant sin kamp komfortabelt og fikk to farlige konkurrenter ryddet av veien i sin firedel av oppsettet.

Toppseedede Roger Federer spilte seg gradvis inn i turneringen tirsdag. Han tapte første sett mot Igor Andrejev, men vant de tre neste og avsluttet med 6-0.

- Jeg visste det kom til å bli en tøff kamp. Jeg hadde litt problemer, men jeg tror det var mest fordi han spilte bra, sa sveitseren.