Martines familie: – Farouk Abdulhak må utleveres

Martine Vik Magnussens familie fastholder at den drapsmistenkte Farouk Abdulhak i Jemen må utleveres til Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Slik saken nå står, er det absolutt ikke noe alternativ løsning å straffeforfølge Farouk Abdulhak i Jemen. Vårt klare mål er fortsatt å få den drapsmistenkte til London, og stille ham for retten der, sier Arne Elias Corneliussen, som er talsmann for familien til Martine, til Aftenposten.

Tirsdag skjedde det et lite gjennombrudd saken. For første gang møtte norske og jemenittiske myndigheter på ministernivå for å snakke om drapet på den norske kvinnen. Det skjedde i Abu Dhabi, der utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Jemens energiminister Awad Al Soqatri og Jemens ambassadør til De forente arabiske emirater Abdullah Hussain Adalfie.

– Det var et godt og nyttig møte. Først gikk vi igjennom den politiske situasjonen i Jemen. Deretter samtalte vi om Martine-saken. De to var svært godt orientert om tragedien, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet, som følger statsråden på hans reise i Midtøsten.

Al Jazeera er i gang med å lage en dokumentar om Martine-saken, og Imerslund bekrefter at den jemenittiske ministeren og ambassadøren var orientert om dette.

Martine Vik Magnussen (23) fra Nesøya i Asker ble sist sett i London sammen med student Farouk Abdulhak natt til 14. mars 2008. På formiddagen 16. mars ble hun funnet kvalt i kjelleren i leilighetskomplekset der Farouk Abdulhak bodde. (©NTB)