Ny norsk Muhammed-biografi på trappene

Kagge Forlag jobber på spreng med å få ferdig en ny biografi om profeten Muhammed. Men forlaget vil ha minst mulig publisitet om boka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ja, vi arbeider med en biografi om Muhammed, men det er altfor tidlig å si noe om boka nå. Journalist i Aftenposten Halvor Tjønn skriver på høygir, sier forlegger Erling Kagge til DagenMagazinet.

Han understreker at det er ingen hemmelighet at boka kommer. Men så lenge boka ennå ikke er ferdig skrevet, vil han ikke kommentere saken.

Halvor Tjønn har tatt permisjon fra jobben i Aftenposten for å skrive biografien.

Han vil heller ikke kommentere arbeidet med biografien eller innholdet i den nye boka.

Tjønn forteller at det er skrevet utallige biografier om Muhammed opp gjennom historien. Ifølge DagenMagazinet skal Tjønn ta utgangspunkt i de eldste arabiske kildene om Muhammed.

– Så får vi se om dette blir interessant eller ikke. Foreløpig får du smøre deg med mye tålmodighet, sier forfatteren.

Tjønns biografiske artikkel om Muhammed med tittelen ”Krigerprofet og religionsstifter” falt etter det NTB kjenner til ikke i god jord hos alle muslimene i Norge da den sto på trykk i Aftenposten i februar 2006.

Dette kom blant annet til uttrykk da den konservative norske muslimen Muhammed Usman Rana brukte formuleringen «Aftenpostens tendensiøse journalist Halvor Tjønn» i kronikken ”Den sekulære ekstremismen”, som vant Aftenpostens kronikkonkurranse i 2008. (©NTB)