Ivano Balic   Kroatia. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Ivano Balic Kroatia. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Spillerne fornøyde tross tap

Norge misset i de avgjørende situasjonene og tapte for Kroatia. Likevel så håndballherrene mye positivt med kampen.

Kroatia - Norge: 25-23

Graz/Bergen (TV 2 Sporten): Norge klarte aldri å utnytte at Kroatia stilte med et sterkt svekket lag i EMs åpningskamp og rotet det til når de hadde muligheten til å overta initiativet mot slutten av kampen mot Kroatia i lagets første kamp i håndball-EM i Østerrike.

Følg Håndball-EM: Nyheter | Statistikk | Kampsenter | EM-manager

Tvedten: - Vi spiller bra
Likevel var gjennomgangsmelodien blant de norske spillerne relativt positiv etter Kroatia-tapet.

- Jeg synes vi gjør en veldig god håndballkamp. Vi spiller bra, vi står veldig bra i forsvar og har en fantastisk keeper. Forskjellen på lagene er at vi bommer for mye fremover, sier Håvard Tvedten til TV 2 Sporten.

Tvedten ble kåret til Norges beste spiller i kampen og ble toppscorer med ni scoringer. Han mener i likhet med lagkameratene Steinar Ege og Kristian Kjelling at Norge først og fremst sviktet offensivt.

- Vi blir litt stresset og tar en del panikkskudd en gang i blant som blir litt enkle å lese.

Se intervju med Tvedten i videovinduet øverst.

<b>LES STIG NYGÅRDS BLOGG: </b>- Dette var for dårlig

Mamelund: - Ganske god kamp
Lagkamerat Erlend Mamelund var også brukbart fornøyd med kampen til tross for at det ble tap.

- Jeg synes vi gjør en ganske god kamp. Vi spiller mot en av favrittene til å vinne hele greia og det å tape med to mål er ikke dårlig det. Det er mye positivt å ta med seg inn til neste match, sier Erlend Mamelund.

Se intervju med Mamelund i videovinduet under:

375118

Vatne: - Mye positivt
Forsvarsbautaen Stian Vatne var både skuffet og fornøyd med kampen mot Kroatia. Han mener det står respekt av å tape med to mål for et lag mange holder som en av favorittene til å vinne EM.

- Skuffet selvfølgelig sånn kampen utvikler seg, men jeg er veldig fornøyd med at vi greier å holde dem så lenge og ikke minst å komme tilbake i andre omgang etter å a havnet bak med en tre-fire mål. Men selvfølgelig er jeg også skuffet når det var så jevnt ogjeg føler vi hadde muligheten til å avgjøre til vår fordel.

- Ofte er gutta veldig langt nede etter et tap, men det virker ikke som at det er så veldig dårlig stemning nå. Hvorfor det?

- Det er ikke at vi ikke er skuffet, men jeg føler ikke vi spiller en dårlig kamp. Det er mye positivt å ta med seg. Vi spiller oss til mange sjanser. Jeg tror de (Kroatia) er veldig glad for at de hadde han (Mirko Alilovic, keeper) bak der. De jublet rimelig bra etter kampen. Jeg tror de var fornøyde med å slå oss. Jeg tror ikke vi er en lett motstander å spille mot, sier Vatne.

Se intervju med Vatne i videovinduet under:

375117