Tore Andreas Gundersen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Tore Andreas Gundersen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Fra LSK til tysk 3. divisjon

- Det blir som et lite eventyr, sier Dynamo Dresden-klare Tore Andreas Gundersen.

LSK-angriperen Tore Andreas Gundersen er klar for den tyske klubben Dynamo Dresden etter å ha overbevist klubbledelsen på prøvespill forrige uke.

Dresden spiller i 3. Bundesliga som er nivå tre i tysk fotball.

- Jeg var der i forrige uke og spilte blant annet en treningskamp mot et tsjekkisk eliteserielag. Det gikk veldig bra og treneren var veldig interessert i å få meg til klubben. Siden har det gått slag i slag, sier Gundersen til TV 2 Sporten.

Gundersen var på utlån fra Lillestrøm til Nybergsund Trysil forrige sesong, men var ikke ønsket med videre i Lillestrøm.

I NIL Trysil scoret han 13 mål på 28 kamper i Adeccoligaen, men 23-åringen forteller at han etter sesongen ga klubben beskjed om at han ønsket å prøve lykken i tysk fotball.

Hardtsatende klubb
Nå må han belage seg på å hente frem skoletysken igjen.

- Jeg har fått et veldig bra inntrykk av klubben. Jeg liker treneren (Matthias Maucksch, journ.anm.) godt. Fundamentet i klubben er enormt i forhold til Norge. Det er i snitt 17 000 tilskuere på hjemmekampene og den nye stadion har en tilskuerkapasitet på 35 000, forteller Gundersen.

Dynamo Dresden hadde sin storhetstid på begynnelsen av 90-tallet da de spilte i Bundesliga. Nå har klubben startet satsingen for å få klubben tilbake i det gjeveste selskap i Tyskland.

- Som et eventyr
Gundersen har skrevet under på en toårskontrakt med kubben.

- Jakten på ny klubb har gått ganske greit. Jeg hadde noen tilbud fra norske klubber også, men jeg føler jeg får en ny mulighet i Tyskland. Jeg ser et stort potensiale i klubben. Det blir på en måte et lite eventyr for meg, sier Gundersen.

Han mener tysk fotball er sterkt undervurdert i Norge.

- Nivået her er veldig bra og bredden er stor. Lønnsnivået er som i Tippeligaen. Klubben har et ganske bra budsjett på rundt 80 millioner kroner, sier han.

Seriespillet i 3. Bundesliga sparkes i gang igjen om snaue to uker.

- Forhåpentligvis spiller jeg fra start i den kampen, men først skal vi spille treningskamp mot Ragnvald Soma og Rapid Wien, avslutter Gundersen.