Even Hovland, Sogndal (Foto: sogndalfotball.no/)
Even Hovland, Sogndal (Foto: sogndalfotball.no/)

- Ferguson i ferd med å sikre seg ny nordmann

Even Hovland (20) kan bli proff i Manchester United.

TV 2 Sporten får bekreftet at Even Hovland nå er tilbake i Manchester. Midtstopperen var på prøvespill i den engelske storklubben i to uker før jul.

- Det er en anerkjennelse ikke bare for Sogndal som klubb, men både for spilleren og moderklubben til Even

Nå kan han bli tilbudt kontrakt.

- Vi har ikke fått en formell henvendelse fra Manchester United foreløpig, sier daglig leder i Sogndal, Egil Blaaflat Mundal, til TV 2 Sporten.

- En anerkjennelse
- Men det er en anerkjennelse ikke bare for Sogndal som klubb, men både for spilleren og moderklubben til Even, Vadheim i Høyanger, om dette går gjennom, fortsetter han.

United vil teste Hovland i løpet av de kommende dagene.

- Han skal på forskjellige fysiske tester onsdag, og så skal han trene med United på torsdag. Han kommer hjem torsdag eller fredag, sier Blaaflat Mundal.

Agent Jim Solbakken, som nylig var sentral da Mame Biram Diouf ble kjøpt av Manchester United for 52 millioner kroner i fjor sommer, er involvert i Hovlands mulige overgang til Old Trafford.

Han bekrefter overfor NRK at United er interessert i å hente Even Hovland inn i klubbens A-lagsstall.

- Hvis ikke hadde han ikke vært på vei over hit nå. Even trente med Manchester United to uker før jul og nå skal han i samtaler med klubben, så får tiden vise hva som skjer, sier Solbakken til NRK.

 Alex Ferguson (Foto: FADI AL-ASSAAD/REUTERS)
Alex Ferguson (Foto: FADI AL-ASSAAD/REUTERS)

Brakk foten
Hovland brakk foten under oppvarmingen til første seriekamp mot Hønefoss forrige sesong, og var skadet store deler av sesongen. Likevel er altså United interessert i å hente stoppertalentet permanent.

- United er vel kjent for å gjøre eventyrlige overganger, varsler Jim Solbakken.

Det blir spekulert i en overgangssum på mellom 10 og 20 millioner kroner for Hovlands tjenester.

For tiden spiller nordmennene Magnus Wolff Eikrem og Joshua King for Manchester Uniteds reservelag, hvor Ole Gunnar Solskjær er hovedtrener. Tidligere har Henning Berg, Ronny Johnsen og Erik Nevland spilt for klubben.