VOLDTEKT: 18 åringen fra Kristiansand er siktet for å ha voldtatt en ni år gammel gutt på vei til skolen.  (Foto: Connie Bentzrud / TV 2)
VOLDTEKT: 18 åringen fra Kristiansand er siktet for å ha voldtatt en ni år gammel gutt på vei til skolen. (Foto: Connie Bentzrud / TV 2)

Hasteavhør av voldtektsoffer (9)

Den ni år gamle gutten fikk forklart seg i detalj om den påståtte voldtekten i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guttens bistandsadvokat, Sveinung Søndervik Johnsen, berømmer politiet for å ha fått i stand et dommeravhør av niåringen så raskt etter voldtekten ble anmeldt.

Forklarte seg detaljert

Normalt kan det ta opptil flere uker å få samlet dommere og advokater for å gjennomføre et dommeravhør.

– Nå slapp gutten å gå hjem og sove på dette uten å få forklare seg. Politiet tok hensyn til min klient og det er viktig for hvordan han vil takle dette i framtiden, sier Søndervik Johnsen til TV 2 Nyhetene.

I avhør skal niåringen ha forklart seg detaljrikt og tydelig om den påståtte voldtekten, som skal ha skjedd mandag morgen da gutten var på vei til skolen.

Nekter skyld

Ifølge politiet ble han overfalt og voldtatt av en 17-åring. Etterpå gikk gutten videre til skolen, der politiet ble kontaktet. 17-åringen ble senere pågrepet basert på niåringens beskrivelser. Han nekter straffskyld i saken.

– Vi hadde et kort avhør med ham mandag, der han benektet enhver befatning med saken. Vi vil ikke forsøke å avhøre ham på nytt før fengslingsmøtet i morgen, sier politijurist Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt til TV 2.

Fant spor i snøen

Mandag kveld var politiet tilbake på åstedet og sikret tekniske spor. Tidligere på dagen ble stedet sprayet med bluelight-stoff, som lyser opp i mørket dersom det kommer i kontakt med kroppsvæske. Etterforskerne tok blant annet med seg snø fra stedet.

17-åringen satt tirsdag ettermiddag i møte med sin nye forsvarer, Harald Johannessen.