Obama holder første tale om rikets tilstand

President Barack Obama holder sin første tale om rikets tilstand 27. januar og skal legge fram budsjettet sitt 1. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Presidenten skal holder talen om rikets tilstand for 2010 i Kongressen onsdag 27. januar. Talen skal sendes direkte på landsdekkende fjernsyn, sier en talsperson for Det hvite hus.

Datoen for talen har vært holdt hemmelig ettersom Obama håpet å ha klar en helsereform før han talte til det amerikanske folk. Deler av reformen er imidlertid fortsatt ikke klare, og det er uklart om de blir løst innen 27. januar.

Obama har hatt et vanskelig første år i presidentstolen, og den rekordhøye oppslutningen hans har falt til under 50 prosent på meningsmålingene. Han er blant annet blitt kritisert for håndteringen av økonomien.

Tilhengerne hans argumenterer med at han arvet en svært vanskelig situasjon både økonomisk og politisk fra forgjengeren George W. Bush. Republikanerne kaller ham på sin side en president som dreper arbeidsplasser, og som har gjort en vanskelig situasjon enda verre.

Arbeidsledigheten i USA er på 10 prosent, og mange eksperter tror Obamas stilling først vil styrkes når økonomien styrkes. (©NTB)