Zeljko Tomac (Foto: TV 2/)
Zeljko Tomac (Foto: TV 2/)

Hedins assistent er Norges hemmelige agent

Norges assistenttrener Zeljko Tomac er kroat. Han er håndballguttas hemmelige våpen før tirsdagens møte med puljefavoritten.

Se Kroatia - Norge direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo tirsdag fra klokken 19.50

Graz / Bergen (TV 2 Sporten): «The name is Tomac, Zeljko Tomac». Trønder-kroaten er Norges hemmelige agent og vet nærmest alt om moderlandets håndballhelter.

Tomac er anerkjent for sine håndballkunskaper både i Kroatia og Norge, og han forteller hvordan sølv-vinnerene fra fjorårets VM skal overvinnes.

Se intervju med Tomac i videovinduet øverst i saken

Mesterskapsnerver
- De har et veldig bra lag, men de har naturligvis svakheter. De har først og fremst flere unge spillere som er med i sitt første eller andre mesterskap. Mesterskapsnervene blir svakheten til disse spillerne. De spiller bra kollektiv håndball, der hoveddirigenten er (Ivano) Balic. Formen hans avgjør hvordan Kroatia spiller. Vi må stoppe samspillet mellom Balic og Vori, deres to mest rutinerte spillere, sier Tomac til TV 2 Sporten.

Tomac er sikker på at kroatene frykter Norges kaptein og sisteskanse.

- De frykter sikkert Steinar Ege, det gjør alle. Han har et veldig sterkt navn.

Spill EM-manager her

- De er litt redde
Kroatia er en av mesterskapets store favoritter, men Tomac tror kroatene har stor respekt for de norske håndballherrene.

- Kroatia frykter oss. Det er første kamp og de vet at vi ikke spilte så verst i oppkjøringsfasen. De er litt redde, men de har nok stor tro på seg selv. Vi vet alt om hverandre.

Dagen før møtet med Kroatia er tre spillere blitt forkjølet. Erlend Mamelund, Stian Vatne og Christian Spanne er rammet. Ellers er troppen skadefri før tirsdagens uhyre spennende åpningskamp mot puljefavoritten.

Danskenes landslagssjef Ulrik Wilbek tror Frankrike og Kroatia er de største favorittene til EM-gullet i Østerrike.

Les også: Wilbek har Norge som outsider