Kjetil Strand og Håvard Tvedten (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Kjetil Strand og Håvard Tvedten (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Oddstips: Satser på norsk skrell

Sjekk TV 2 Sportens spillforslag.

TV 2 Sportens spillforslag 19. januar, frist kl. 18.10:
6. Spania – Tsjekkia (0-3) H 1,55
31. Kroatia – Norge (0-2) B 2,10

Totalodds: 3,26

Klikk her for flere oddstips

6. Spania – Tsjekkia (0-3) H 1,55 8,25 2,45
Spania har et par skuffende mesterskap bak seg, men nå er de på gang igjen og ønsker å vise seg frem. Forskjellen fra tidligere er at de har hatt en viss fornyelse i laget sitt og har fått inn friske krefter. Nå regnes de av mange som en av outsiderne til EM-tittelen.

I tillegg har de en av verdens beste målvakter i Arpad Sterbik, tidligere serbisk landslagsmålvakt og nå med spansk statsborgerskap. Han er tidligere kåret til verdens beste spiller og utgjør naturlig nok en viktig brikke i det spanske mannskapet. Tsjekkia har en fantastisk spiller i Filip Jicha, men Spania skal være klart bedre. De er gode i alle posisjoner, har gode kanter som scorer mye mål og flere bakspillere som kan de kan veksle imellom. Har noen en dårlig dag har de flere i bakhånd som alle holder et veldig høyt nivå.

Spania bør derfor ta seg greit av Tsjekkia og vi føler oss trygge på at de vinner med minst fire måls margin.

31. Kroatia – Norge (0-2) 1,77 7,40 2,10
Kroatia sliter med mange skader i laget. Begge venstrebackene er i utgangspunktet skadet og det er usikkert om de kan spille kampen i det hele tatt. Dermed vil de mangle skyts på sidene. Kroatene har også mistet sin beste høyreback foran mesterskapet og han erstattes av en urutinert høyreback som bør stå fint til det norske forsvaret.

Det bør gi Norge en god sjanse til å overraske mot EM-finalistene fra 2008. Kroatia er en naturlig favoritt, men Norge bør ha en fair sjanse i det som blir en nøkkelkamp for laget - vinner vi den har vi poeng innbyrdes på en av våre argeste konkurrenter.

Vi prøver handicap-spillet hvor Norge gis to måls forsprang fra start.