OVERFALL: På dette eldrehjemmet i Luling i Texas ble en kvinne overfalt og forsøkt voldtatt i november. Myndighetene etterforsker nå tolv lignende hendelser, minst åtte av disse var voldtekt. (Foto: Eric Gay/AP)
OVERFALL: På dette eldrehjemmet i Luling i Texas ble en kvinne overfalt og forsøkt voldtatt i november. Myndighetene etterforsker nå tolv lignende hendelser, minst åtte av disse var voldtekt. (Foto: Eric Gay/AP)

Jakter mann som voldtar eldre kvinner i Texas

Ofrene har vært mellom 65 og 91 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinner går rundt med pepperspray og elektrosjokkvåpen etter at en voldtektsmann det siste året har gått løs i Texas.

55 år gamle Cassandra McGinty har hatt den samme rutinen de siste fire månedene. Når hun kommer hjem, går hun gjennom alle rom i huset bevæpnet med en elektrosjokkpistol.

– Jeg pleide å tro at jeg var for gammel til å bli kludret med, men det kan jeg ikke være sikker på lenger, sier hun.

Elektrosjokkvåpenet fikk hun av huseieren i julegave.

Voldtar i skumringen

Flere eldre kvinner i det sentrale Texas har blitt voldtatt av en foreløpig ukjent mann.

Det hele startet med voldtekten av en 65 år gammel kvinne i byen Yoakum i januar i fjor. Sju andre voldtekter eller voldtektsforsøk knytter myndighetene til samme mann, som har fått navnet Twilight Rapist, skumringsvoldtektsmannen, fordi overfallene skjer i skumringstimen, skriver nyhetsbyrået AP.

Han har også trolig ranet eller forsøkt å rane fire andre kvinner.

Kvinnene har vært i alderen 65 til 91 år. Et av ofrene spiller piano i kirken hver søndag. En 81 år gammel kvinne skremte bort en inntrenger med et våpen. En 66-åring ble overfalt to ganger, til tross for at hun hadde flyttet til andre kant av byen etter det første overfallet.

– Det kunne vært mor eller bestemor

Myndighetene mener angrepene har vært planlagt. Telefonlinjer har blitt kuttet og utelys har blitt skrudd ut foran ofrenes hus. Alle kvinnene bodde aleine, og en ble frastjålet mer enn 10.000 dollar.

Overfallene har skjedd i sju mindre byer, den største med 6000 innbyggere.

To kvinner har blitt overfalt i Yoakum.

– Det gjør meg dårlig. Vi tar det personlig alle sammen, det kunne vært moren eller bestemoren min, sier politisjef Arthur Rogers i Yoakum.

Jakter på en ung mann

Kvinnene som ble overfalt i Yoakum hadde faste rutiner, noe som gjorde dem til lette mål.

– Ingen åpner døra for noen lenger. Etter midnatt er det nå ikke lov til å gå ute i gatene, sier 57 år gamle Armiro Gomez som bodde tvers over gata til et av ofrene.

Det siste overfallet skal ha skjedd i Luling i november.

Politiet jakter på en tynn, ung og mørkhudet mann mellom 160 og 180 centimeter. Siden flere av kvinnene har dårlig hukommelse, har politiet ikke noe mer å gå etter.