Film: Flashdance
Film: Flashdance

Tilbake til 80-tallet

Uke 3 på Filmkanalen er viet til det alltid like fargerike og velkledde åttitallet. På med hvite tennissokker, brett opp buksene og finn frem skulderputene – her blir det fest!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filmer som "Tilbake til fremtiden", "Footloose", "Flashdance", "Naked Gun", "Big", "Fatal Attraction", "Ferris Bueller’s day off", "Pretty in Pink" og "Beverly Hills Cop" står på menyen. Hele uken blir fylt med godbiter – fra tidlig til sent!

Skuespillerne som definerte selve 80-tallet vil vise seg fra sine beste sider i uke 3. Hvem ville vel ikke danse som Kevin Bacon i "Footloose", være kjæreste med Michael J. Fox fra "Tilbake til Fremtiden" eller skulke sammen med Matthew Broderick i "Ferris Bueller’s day off"?

Molly Ringwald fra Pretty in Pink gir et godt innblikk – og tilbakeblikk, på hvordan det var å være nesten voksen i en tøff High School-verden og Eddie Murphy er uforglemmelig sjarmerende i "Beverly Hills Purk"-filmene.

Med musikken skapes også den riktige 80-tallsstemningen. Mange av sangene fra "Flashdance" er blitt klassikere som ”I need a hero”, ”What a feeling”, som også vant Oscar for beste sang, og ”Manhunt”. ”Holding out for a hero” fra "Footloose" gir oss de rette rykningene i dansefoten og temaet fra "Beverly Hills Purk" kan få enhver til å ønske seg tilbake til da leggvarmere virkelig kunne pynte opp et antrekk og permanent i håret var skikkelig hot – også for gutta.

Da er det bare å lene seg tilbake, gjerne med en god porsjon gryterett eller en rekecocktail med Thousand Island, blande seg en Tom Collins og kose seg med Filmkanalen.