LØKES ERSTATTER: RK Zagreb henter inn Gyula Gál som erstatter for utestengte Frank Løke. (Foto: Hans Punz/AP)
LØKES ERSTATTER: RK Zagreb henter inn Gyula Gál som erstatter for utestengte Frank Løke. (Foto: Hans Punz/AP)

Denne mannen kan presse Løke ut

Zagreb henter ungarsk linjespiller.

RK Zagreb brukte ikke lang tid på å få på plass en erstatter for Frank Løke.

- Flott forsterkning
Søndag kom meldingen om at den ungarske muskelbunten Gyula Gál er klar for klubben.

- Vi har skrevet en kontrakt gjeldende for halvannet år med Gál. Den ungarske landslagsspilleren er en rutinert spiller og vil bli en flott forsterkning for oss. Klubben vår var ikke den eneste som forsøkte å hente ham. Tre andre klubber var etter ham, men vi var først ute, sier direktør Bartol Kaleb til klubbens hjemmeside.

Man har også en opsjon for å forlenge denne kontrakten med ytterligere ett år.

Hvilke følger dette får for Frank Løke er fortsatt usikkert.

Kan si opp Løke
RK Zagreb har en klausul i kontrakten sin med Frank Løke som sier at de kan si opp kontrakten dersom nordmannen ble utestengt fra håndballen i mer enn to måneder. Klubben har også stortalentet Marino Maric i stallen.

Les også: Zagreb vurderer Løkes fremtid

- Jeg tror vi vil stå bak Frank. Men dette er noe jeg ikke kan si med sikkerhet nå. Jeg må vente på avgjørelsen til klubbdirektøren og manageren. Det er de som bestemmer. Men jeg håper Frank vil være vår spiller de neste tre årene, sa klubbens sportslige leder til TV 2 Sporten da det ble klart at Løke ble utestengt i ni måneder for sitt kontraktsrot.

Gáls kontrakt har utløp samtidig som Løkes. Spørsmålet er om RK Zagreb ønsker å ha to dyre linjespillere i stallen samtidig.

Klubben sier de vil bestemme seg snart om de ønsker å benytte seg av klausulen eller prøve å leie ut Løke til en klubb i en bedre liga hvor nordmannen vil få bedre matching enn i den kroatiske.

FRANK LØKE (Foto: Bresciani, Claudio/Scanpix)
FRANK LØKE (Foto: Bresciani, Claudio/Scanpix)