Flere politimenn drept selvmordsangrep i Kabul

Flere politioffiserer er drept i ett av flere selvmordsangrep som har rammet den afghanske hovedstaden mandag morgen. Taliban hevder å stå bak det koordinerte angrepet som har rammet flere mål i Kabul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En bilbombe som eksploderte utenfor et kjøpesenter i sentrum av Kabul, drepte flere politi- og etterretningsoffiserer. Eksplosjonen skjedde like i nærheten av justisdepartementets bygning, og er bare ett av flere angrep som har rammet sentrale mål i Kabul mandag.

Eksplosjoner og skuddvekslinger ble hørt i nærheten av presidentpalasset og sentralbanken, og store røykskyer steg opp fra sentrum av byen. Et kjøpesenter i sentrum av byen er under beleiring, og flere av opprørerne skal befinne seg inne i bygget. Eksplosjoner har også funnet sted i nærheten av Serena Hotell. Også to raketter har truffet den afghanske hovedstaden.

- Minst ti selvmordsbombere befinner seg inne i bygninger, banker og kjøpesentre, bekreftet sikkerhetsoffiser Amir Mohammad.

Hvor mange som totalt er blitt drept er fortsatt uklart, men ifølge afghanske helsemyndigheter er minst 13 personer såret. Ingen nordmenn være skadd, ifølge pressevakt i UD, Kjetil Elsebutangen.

Taliban tok raskt på seg ansvaret for angrepene, mens det fortsatt var uklart hva som egentlig hadde skjedd. (©NTB)