Ukraina-kandidater sikre på seier

Statsminister Julia Timosjenko er trygg på seier i andre runde i det ukrainske presidentvalget. Men det er opposisjonens Viktor Janukovitsj også.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Janukovitsj, som representerer kriminelle miljøer, har ingen sjanse i andre runde, sier den sittende statsministeren om å møte tidligere president Viktor Janukovitsj i andre runde av presidentvalget.

Da halvparten av stemmene fra søndagens valg var telt, hadde Janukovitsj en oppslutning på 37 prosent, mens Timosjenko fikk 24 prosent. Dermed er det disse to som møter hverandre i andre valgrunde, mens tidligere sentralbanksjef Sergej Tigipko kom på tredjeplass med 13 prosent.

Begge leirene gjorde det søndag kveld klart at de har store forhåpninger om å vinne den avgjørende omgangen 7. februar.

- Det er en 100 prosent sjanse for at vår kandidat Viktor Janukovitsj vinner andre runde. For dem er det ingen som helst mulighet, sa Janukovitsjs nære allierte Mykola Azarov.

Det var på forhånd ventet at Viktor Janukovitsj, som står sterkt i de russiskdominerte områdene øst i landet, ville få flest stemmer i første valgomgang. Det er derimot ventet at Timosjenko vil kunne øke sin oppslutning i annen valgomgang, og søndag gjorde hun det klart at hun ønsker å samarbeide med tidligere kandidater. (©NTB)