Håvard Tvedten (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Håvard Tvedten (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Her er Tvedtens dom over EM-motstanderne

I 2000 jobbet Håvard Tvedten som vikar på Rommetveit barneskole, nå gir han EM-motstanderene karakterer.

Venstrekanten måtte titt og ofte steppe inn som vikar på barneskolen hjemme på Stord. Nå tar Tvedten igjen frem penn og papir for å evaluere Norges motstandere i gruppespillet.

Kroatia:
- Dette er gruppens sterkeste motstander. De har veldig gode enkeltspillere og er alltid gode i mesterskap. Litt utskiftninger har det vært, men de som har kommet til er gode. De er ikke svekket i noen stor grad. I tillegg har de verdensstjernen Ivano Balic.
Karakter: M +

Russland:
- Vanskelig å vite med russerne og hva de kommer med. Tradisjonelt har de store og tunge sidebacker og raske kantspillere. De liker også å spille mye inn til strek. Dette er et lag som pleier å passe oss godt.
Karakter: M -

Ukraina:
- Ukraina har vi møtt i kvalik og slått dem både borte og hjemme. Vanligvis stiller de med store og litt trege spillere. Det blir viktig å sette forsvare og løpe kontringer. Ukrainerene kan fort overraske mange, det blir spennende å se hvordan de stiller.
Karakter: G +

Selvtillit kan sikre semi
Norge har aldri hatt en sterke tropp enn den som søndag reiste til Østerrike. Tvedten tror selvtilliten kan bli avgjørende for at Norge når målet om en historisk semifinale.

- Vi har en helt annen tro på oss selv enn før. Tidligere mesterskap har vist at vi kan slåss i toppen. Vi blir nesten aldri utspilt lenger. Bunnivået vårt er langt høyere enn før.

I tillegg har mange spillere sentrale roller på klubblagene sine. Det kan bli x-faktoren som tar oss til semifinale, avslutter Tvedten, som ikke blir vikar, men får fast stilling når gruppefavoritt Kroatia venter tirsdag.