tarjei bø (Foto: TV 2/)
tarjei bø (Foto: TV 2/)
Ole Einar Bjørndalen (Foto: STEFFI LOOS/AFP)
Ole Einar Bjørndalen (Foto: STEFFI LOOS/AFP)

Bø og Svendsen varmet opp med «Ace Ventura»

Tarjei Bø melder seg klar til OL-stafettlaget i skiskyting.

Ruhpolding/Bergen (TV 2 Sporten): Norges mannskap gikk godt i sporet, men feilet på standplass i skiskytterstafetten. Seks ekstraskudd mot Russlands to ble avgjørende.

Halvard Hanevold skjøt feilfritt, men var ikke rask nok. Tarjei Bø måtte bruke ett ekstraskudd på liggende, mens Ole Einar Bjørndalen måtte bruke ett ekstraskudd på liggende og tre på stående.

Emil Hegle Svendsen gikk ut på sin første sisteetappe 50 sekunder bak Russland. Han brukte ett ekstraskudd og kom i mål rundt halvimuttet bak Jevgenij Ustjugov. Østerrike tok tredjeplassen.

Unggutten Tarjei Bø gikk for en plass på det norske laget i skiskytterstafetten og overbeviste på andreetappen.

- Jeg gjorde ikke jobben min så enkelt er det, jeg er selvsagt ikke fornøyd med dette her, sier Bjørndalen.

Tarjei Bø løste spørsmålet om hvem som skal gå andreetappe i OL gjennom innsatsen i Oberhof forrige helg og nå i Ruhpolding.

- Ja, nå er jeg klar for stafetten i Whistler, jeg gleder meg allerede, sier Bø.

- I´m back, skrek han etter å ha gjennomført en solid endretappe for Norge på skiskytterstafetten i Ruhpolding. Og sikter til at han på lørdagens fellestart ble nummer 30 – sist!

- Jeg jobbet godt mentalt i går kveld, på dagtid før løpet tenkte jeg ikke skiskyting i det hele tatt. Emil (Hegle Svendsen) og jeg lå i hver vår seng og lo mens vi så Ace Ventura, forteller 21-åringen.

Bø hadde presset på seg før stafetten, han visste at med en god prestasjon så ville han sikre seg en plass på stafettlaget til Norge i O L. – Etter stående skyting hadde jeg mest lyst til å gå helt banas så glad var jeg, forteller han.

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er de to store forbildene. –Det er vel ikke så rart, det er de to beste skiskytterne i verden, sier han.