Lars Kvaalen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Lars Kvaalen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Tre skøyterekorder i Oscarløpet

Reidar Borgersen, Lars Kvaalen og Kjetil Stiansen satte hver sin rekord på Valle Hovin søndag.

Unge Kjetil Stiansen imponerte på 1500 meter og gikk inn til 1.54.71. Det er litt mer enn to tiendeler bedre enn rekorden.

Overraskende for Borgersen
- Jeg er veldig fornøyd. Teknikken satt og det føltes bra. Det var egentlig litt overraskende at jeg klarte det. For når jeg så tidene tidligere på dagen og de var ikke så raske. Det var kult, sier Stiansen til TV 2 Sporten.

Oscarløpets andre rekord på søndag stod Reidar Bohlin Borgersen for. Han gikk 5000 meteren på 6.55.23. Han hadde også den tidligere rekorden som lød på 6.55.69 - den tok Borgersen for ett år siden.

- Det var faktisk veldig overraskende, for jeg har følt meg tung og ikke i så god form det siste. Så det var veldig godt at det gikk bra nå, sier Borgersen til TV 2 Sporten.

Ikke med til OL
Lars Kvaalen tok søndagens siste rekord - banerekorden sammenlagt etter fire løp. Også han var fornøyd etter helgas innsats.

- Det er godt å ta den rekorden. Men litt kjipt at jeg ikke viser den formen jeg nå er i litt før i sesongen. Da hadde jeg kanskje kunne hatt en sjanse på OL-plass, sier Kvaalen.

Det er 51. gang Oscarløpet, til minne om den gamle skøytekongen Oscar Mathisen, ble arrangert.