Pengene strømmer inn til Røde Kors og Redd Barna

Redd Barna og Røde Kors har søndag formiddag samlet inn godt over 5 millioner kroner hver til jordskjelvrammede i Haiti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er et enormt engasjement lokalt, over hele landet. Normalt får vi 100 nye Facebook-medlemmer i uka. Nå har vi fått 600. Det forteller litt om engasjementet for de jordskjelvrammede, sier markedssjef Bernt G. Apeland i Røde Kors til NTB.

Han forteller at Røde Kors-frivillige over hele landet er mobilisert og gjennomfører bøsseaksjoner denne helgen. Bøsseaksjonene vil pågå også neste uke.

Også Redd Barna merker et sterkt engasjement i det norske folk:

– Vi har søndag formiddag samlet inn totalt 5,2 millioner kroner til jordskjelvrammede i Haiti, forteller markedssjef Tove Hauge i Redd Barna til NTB.

Hun opplyser at brorparten av pengene er kommet inn via den automatiske givertelefonen, og at 22.800 personer har ringt inn.

Resten av pengene er kommet inn som online-gaver, forteller Hauge.

Redd Barna har blant annet gjennom 200.000 tekstmeldinger appellert til enkeltpersoner om å gi penger til jordskjelvrammede i Haiti.

– Det er helt tydelig at denne SMS-aksjonen går videre. Folk videresender SMS-appellene til bekjente. Bare søndag formiddag har det ringt inn omtrent 400 personer til oss, forteller Hauge. (©NTB)