Lance Armstrong (Foto: AP/AP)
Lance Armstrong (Foto: AP/AP)

Tusener syklet med Lance

Det er sykkelfeber i Adelaide før det TV 2-sendte Tour Down Under.

Se Tour Down Under på TV 2 SPORT og tv2sumo.no fra søndag kl. 06.30

Søndag morgen er det myk star for Tour Down Under med Cancer Council Helpline Classic før første etappe tirsdag. En rekke store sykkelstjerner er allerede på plass for sesongens første ritt.

Her ser du nærmere på etappene i TDU

I natt norsk tid inviterte RadioShacks Lance Armstrong innbyggerne i Adelaide til en fellestur i byens gater. Det endte med at rundt fem tusen syklister møtte opp. med på turen var også stjerner som George Hincapie og Robbie McEwen.

Se video fra rittet øverst i saken.

- Det var kontrollert kaos. Jeg tror alle hadde det gøy. Det var ganske kult, sa Armstrong etterpå ifølge Cyclingnews.

Andre store navn som sykler i Tour Down Under er Cadel Evans, Allan Davis, Stuart O'Grady, Jens Voigt, Sebastien Rosseler, Matthew Goss, Cyril Dessel, Andre Greipel og Michael Rogers. Se hele startlisten her.

Armstrong sa på en pressekonfranse at han nå har sluttet med å ta egne dopingtester, som skulle være en del av planen for å overbevise skeptikere om at han er ren. Årsaken er blodpassene alle profesjonelle syklister må ha.

- I fjor ble jeg testet 52 ganger. Det gjør det unødvendig med egne tester. Blodpassene er kommet så langt nå at de kontrollerer akkurat det samme som et privat opplegg ville gjort. og det er godt nytt, sa Armstrong på en pressekonferanse.

- Jeg ve tikke om det er den perfekte løsningen, men det er det neste nivået i kampen mot doping.

6 A large crowd gathers to see seven
  time Tour de France winner Lance Armstrong lead members of the public
  on a training ride in Adelaide, So (Foto: TOM MILETIC/EPA)
6 A large crowd gathers to see seven time Tour de France winner Lance Armstrong lead members of the public on a training ride in Adelaide, So (Foto: TOM MILETIC/EPA)