Al Jazeera lager Martine-dokumentar

Den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera jobber med en dokumentar om drapet på Martine Vik Magnussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi ønsker på en objektiv og fordomsfri måte å kaste lys over skjebnen til Martine. Gjennom en dokumentar vil vi fortelle om hendelsen og komplikasjonene og intrigene etter drapet. Vi ønsker å snakke med flest mulig av de impliserte, og jobber spesielt for å få et intervju med den mistenkte Farouk Abdulhak, sier Sameer Shatara, Al Jazeeras Norden-korrespondent, til Aftenposten.

Shatara har base i Oslo og har laget flere nyhetsinnslag om Martine-saken for den Qatar-baserte fjernsynskanalen.

- Nå ønsker vi å avdekke alle spørsmål rundt denne kriminalsaken. Det er en svært vanskelig journalistisk oppgave, men vi forsøker, forteller Shatara.

Martines støttespillere har kritisert Utenriksdepartementet for å ikke være aktive nok overfor Jemen i denne saken. Landet ytterst på den arabiske halvøy har ingen utleveringsavtale med Norge eller Storbritannia, hvor drapet skjedde. Shatara mener den ustabile situasjonen i Jemen kan gi Norge en fordel i saken

- Jemenittiske myndigheter har et nært forhold til USA og Europa. Myndighetene i Jemen bør nå kunne bli presset til å lokalisere, arrestere og få Farouk til London og stille ham for retten, sier Al Jazeera-reporteren. (©NTB)