Rafa Benitez (Foto: TV 2/)
Rafa Benitez (Foto: TV 2/)

Se Benitez parodiere seg selv

Markerte ettårsjubileum for Sir Alex-utskjelling.

Følg Stoke - Liverpool minutt for minutt i vårt livensenter lørdag kl. 13.45.

Liverpool-manager Rafa Benitez er i hardt vær etter elendige resultater denne sesongen, og på fredagens pressekonferanse tok han frem en lapp der han hadde skrevet ned sine tanker før han slapp journalistene til orde.

- Før vi starter, har jeg noen fakta, sier Benitez på pressekonferansen, og så begynner han å lese fra en papirlapp:

- Vi spiller ikke bra, og jeg synes synd på fansen. Jeg har erfaring som manager og vi vet at ting kan endres hver uke i fotballen. Vi er sikre på at vi kan forbedre oss, og Stoke er den første muligheten vi har til å gjør det. Det skal vi prøve på, så vi skal fokusere på Stoke og ikke snakke for mye om andre ting, sier Benitez.

Se den merkelige seansen i videovinduet over!

Det har imidlertid ikke rablet helt for Liverpool-manageren. Seansen var en parodi av egen innsats da han gikk til frontalangrep på Sir Alex Ferguson foran Liverpools kamp mot Stoke på samme tid i fjor.

Den gang gikk Benitez inn til pressekonferansen, brettet ut en papirlapp og sa forklarte at han hadde noen «fakta» å komme med. Så sjokkerte han journalistene som hadde møtt opp med å lange ut mot Ferguson

På den tiden ledet også Liverpool serien, men de feilet mot Stoke og klarte bare 0-0 - og til lsutt ble de også passert av Manchester United som vant ligaen.

- Alle må ta ansvar
Særlig mer enn det han hadde på lappen ville ikke Benitez svare på om situasjonen i klubben. Konfrontert med om han tenker «det er ikke verdt det, jeg trenger ikke dette», svarer Benitez:

- Jeg sa at vi ønsker å konsentrere oss om Stoke, så det er bedre om vi snakker om fotball, eller om Maxi, om du vil. Jeg tror det er måten vi kan endre ting på, så vi må konsentrere oss om kampen, sier han.

- Er det spillernes ansvar å endre ting nå?

- Alle må ta ansvar, og vi må begynne. Det viktigste vi kan gjøre nå er å forberede oss god til kampen, og det skal vi prøve på, fortsetter Benitez.

- Følger du deg sviktet av spillerne etter den ujevnheten som har vært sesongen gjennom?

- Vi vil se mot Stoke om de kan forbedre seg og om vi er klare. Jeg vet og forstår at du må stille spørsmål, men jeg mener det beste for meg og for laget er å forberede oss godt, og begynner å vinner kamper, svarer spanjolen.

Tror på Maxi
Han liker langt bedre å svare på spørsmål om klubbens argentinske nyervervelse Maxi Rodríguez, som kom gratis fra Atlético Madrid tidligere i uken.

- Maxi er en spiller som skjønner spillet. Han har kvalitet, men er ikke en vanlig ving som passerer spillere og dribler hele tiden. Han er en spiller som kan sentre, komme seg i god posisjoner og som har gode avslutninger. Han kan komme seg inn i boksen til rett øyeblikk, og han kan å avslutte, sier

- Blir det den eneste signeringen i dette vinduet?

- Ja, for øyeblikket er han den eneste signeringen, og han gir også økt konkurranse på høyrekanten. Han kan spille i tre posisjoner, så han kan spille der jeg bestemmer, men først og fremst er han en høyreving, hengende spiss eller venstrekant. I disse tre posisjonene kan ha være god.

Se Benitez med Maxi i videovinduet over!