Aksel Lund Svindal (Foto: LUKAS LEHMANN/AP)
Aksel Lund Svindal (Foto: LUKAS LEHMANN/AP)

Selvkritisk Svindal: - Dette holder ikke mål

Aksel Lund Svindal kjørte seg opp én plass etter slalåmen, men var ikke fornøyd med en ny 8. plass i superkombinasjonen i Wengen fredag.

Svindal hadde akkurat samme plassering i fjor – og var ikke mer fornøyd da.

– Nei, dette holder ikke mål. Det er vel ikke så mye mer å si om den saken. Slalåmdelen min var grei nok, for da kjørte jeg på høyde med Bode Miller og Carlo Janka, men utfordelen var altfor svak, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter fredagens renn.

Bode Miller tok sin første verdenscupseier for sesongen. Han la grunnlaget i en perfekt utforomgang, og selv om slalåmomgangen hans ikke var like god, holdt han unna.

Sveitseren Carlo Janka kjørte inn til annenplassen. Han var totalt 37 hundredeler bak Miller, mens tredjeplassen gikk til Silvan Zurbriggen fra Sveits. Han ble slått av Miller med 42 hundredeler etter å ha kjørt glimrende i slalåm.

Den norske innsatsen var ikke som man hadde håpet. Ved siden av Svindals 8. plass, endte Kjetil Jansrud som nummer elleve og Lars Elton Myhre på 16. plass. Alle de tre nordmennene kjørte under pari i utfor, men har grunn til å være mer fornøyde med slalåmomgangene sine. (©NTB)