HAMAR  20091229.
Tidligere landslagstrener i skøyter Peter Mueller (t.h.) og Håvard Bøkko på tribunen etter Bøkkos treningsøkt i Vikingskipet tirsdag. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
HAMAR 20091229. Tidligere landslagstrener i skøyter Peter Mueller (t.h.) og Håvard Bøkko på tribunen etter Bøkkos treningsøkt i Vikingskipet tirsdag. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

-Vil skape en ny æra i skøytenorge

Sponsor, Rolf Hauge vil bygge internasjonalt topplag rundt Bøkko og Mueller.

Rolf Hauge, sponsor og rådgiver for Håvard Bøkko vil bygge et internasjonalt skøytelag rundt Bøkko og Peter Mueller.

- Private lag er fremtiden og det vil komme før eller siden. Vil vil skape en ny æra i skøytesporten med dette laget, sier Hauge til TV 2 Sporten. I Nederland er det helt vanlig med private lag, og det ser vi resultatet av på isen.

Hauge som selv skal være delsponsor i det planlagte laget, har ikke vært i konkrete samtaler med potensielle utøvere.

-Disse planene er langsiktige, og vi vil gi løperne ro før OL. De løperne vi har vært i kontakt med, har vært utelukkende positiv til en slik storsatsing. Utøverne er glad for at det endelig skjer noe positivt i idretten deres. I utgangspunktet skal dette være et norsk lag, men vi må nok ha med enkelte utlandske utøver for å gjøre laget optimalt.

Verdens beste trener
Hauge er klar på at Peter Mueller skal ha en klar possisjon i satsingen.

- Peter er verdens beste skøytetrener, og det er naturlig at han skal være med på dette. Forholdet mellom han og Håvard er spesielt, og det vil vi bygge videre på, sier han.

Mueller vil ikke kommentere planene om det nye laget, men etter det TV 2 Sporten erfarer skal han være veldig positiv til det.

Frir til forbundet
Likevel vil Hauge ha et nært samarbeid med Norges skøyteforbund.

- Vi vil gjerne ha et så tett samarbeid med skøyteforbundet som overhode mulig. Vi ser forbundet og Olympiatoppen som en sterkt ressurs som vi gjerne vil spille på lag med. Det finnes utrolig mange ressursterke personer i skøytenorge som gjerne vil ha med oss i denne storsatsingen, sier Hauge som understreker at det jobbes forløpende med å skaffe sponsorer til det nye laget.

-Avsluttet kapittel
President i Skøyteforbundet, Vibecke Sørensen, kjenner ikke til planene om et privat lag.

- Vi fokuserer på å skape et godt landslag utfra forbundets premisser, og har ikke tatt stilling til private lag.

At Peter Mueller skal ha en sentral rolle i laget gjør et mulig samarbeid vanskelig.

- Vårt samarbeid med Peter Mueller er avsluttet og sånn vil det forbli, sier Sørensen til TV 2.