Wayne Rooney  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Wayne Rooney (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

- United kan ikke innfri Rooneys krav

Wayne Rooneys krav i den nye kontrakten kan sørge for at stjernespissen blir solgt.

De oppsiktsvekkende påstandene blir servert av Englands største avis The Sun fredag.

Wayne Rooney har til sommeren to år igjen av sin nåværende kontrakt med Manchester United. Stjernespissen er blitt enig med klubben om å gå i forhandlinger om en ny kontrakt til sommeren.

Avstanden stor
Avstanden mellom Rooneys krav og det Manchester United har råd til å tilby i lønn er imidlertid stor. Rooneys krav i den nye kontrakten kan sørge for at stjernespissen blir solgt, hevder The Sun.

Rooneys gruppe av rådgivere og agenter ønsker å utsette kontraktsforhandlingene med United til etter VM i Sør-Afrika. De håper at storspill fra Rooney for England i VM vil øke verdien på angriperen.

I en alder av 24 år skal Rooney til sommeren forhandle om sin største og mest lukrative kontrakt hittil i karrieren. Ifølge The Sun vil Rooneys «team» av høyt betalte rådgivere, agenter og advokater kreve en femårskontrakt verdt 140.000 pund i uken - eller rundt 1,28 millioner kroner. Det er en lønnsøkning på 450.000 kroner i uken fra sin opprinnelig kontrakt.

Bruker Real som pressmiddel
Til tross for at Wayne Rooney er Uniteds kanskje viktigste spiller, er det fremdeles Rio Ferdinand som tjener best i klubben med sin lønn på 1,1 millioner kroner i uken.

Rooney er svært lojal til Manchester United og ønsker å fortsette i klubben, men ønsker seg en bedre lønn.

Angriperens rådgivere vil bruke interessen fra Real Madrid og Barcelona som pressmiddel for å sørge for at Manchester United innfrir Rooneys krav. Både Real Madrid og Barcelona rapporteres å være villig til å betale 680 millioner kroner i overgangssum for United-juvelens tjenester.