UENIG: Martin O'Neill mener dommer Mark Clatteburg burde gitt Villa straffe i stedet for å belønne Gabriel Agbonlahor (sittende) med gult kort for filming. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
UENIG: Martin O'Neill mener dommer Mark Clatteburg burde gitt Villa straffe i stedet for å belønne Gabriel Agbonlahor (sittende) med gult kort for filming. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Dette gule kortet irriterer Martin O'Neill

Dommeren mente Gabriel Agbonlahor filmet. O'Neill mener dommeren snøt Villa for to straffespark i ligacupsemifinalen mot Blackburn.

Blackburn - Aston Villa 0-1

Vi fulgte Blackburn - Aston Villa minutt for minutt i vårt livesenter.

Aston Villla tok første stikk i den første ligacupsemifinalen borte mot Blackburn torsdag.

James Milner sørget for 1-0-seier til Villa, men Villa-manager Martin O'Neill var ikke bare fornøyd. To ganger ropte Villa på straffe uten å få det.

Etter 39 minutter felte Christopher Samba Gabriel Agbonlahor inne i feltet, men dommer Mark Clattenburg ga imidlertid Agbonlahor det gule kortet for filming, selv om reprisene tydet på at det var en tvilsom avgjørelse.

Clattenburg mente imidlertid at Agbonlahor søkte straffesparket.

- Det ser ut som en straffe for meg, det er dommeren som tok den beslutningen, sier O'Neill om Agbonlahors gule kort til Sportinglife.

- Irriterer meg over det
Han også tidligere denne sesongen latt seg irritere over slike gule kort, og gjentar nå sine frustrasjoner.

- Vi hadde en episode mot Arsenal der Ashley Young ble felt, og han endte opp med å måtte stå over neste kamp etter han hadde snurret rundt i luften og nesten falt på hodet. Så kaller dommeren det filming, raser O'Neill og fortsetter:

- Jeg irriterer meg litt over det, fordi dette er to spillere dommerne har bestemt seg for at jukser, og jeg mener det er særdeles urettferdig. Jeg er ærlig talt ikke fornøyd med det, sier O'Neill.

- Deres spiller handset
På overtid i andre omgang ropte Villa på straffe igjen, da han Pascal Chimbonda slo en Ashley Young corner mot eget mål. Robinson vartet imidlertid opp med en strålende redning, mens Villa-spillerne nok en gang fortvilte over at dommeren ikke blåste straffespark.

Reprisene viste også tydelig at Samba handset.

- Jeg mener deres spiller handset, men det er vanskelig å bedømme. Men om han (dommer Clattenburg) trodde det var en av våre som handset så burde han ha gitt et gult kort, og det skjedde ikke, påpeker O'Neill.

- Et veldig bra mål
O'Neill var langt mer fornøyd med Villas seiersmål.

Keeper Brad Guzan bokset ut ballen til Stilian Petrov, som spilte videre til James Milner. Milner stormet fremover, før han spilte ballen ut til Stewart Downing på høyrekanten, mens han fortsette sitt stormløp fremover.

Downing slo hardt og lavt inn foran mål, og Milner kom stormende til og bredsidet ballen i mål.

- Jeg synes vi spilte veldig bra, vi fikk et mål - et veldig bra mål - og vi kunne fått et par straffespark, sier O'Neill.

SEIERSMÅLET: James Milner styrer ballen forbi Paul Robinson.
  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
SEIERSMÅLET: James Milner styrer ballen forbi Paul Robinson. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

- Skuffende
Villa kunne imidlertid blitt straffet i andre omgang. To ganger traff Nikola Kalinic stolpen for Blackburn.

- Vi finner ikke nettmaskene, og det er skuffende - spesielt for Niko Kalinic i kveld, sier Blackburn-manager Sam Allardyce.

Returoppgjøret spilles på Villa Park onsdag i neste uke.

- Det var en tøff kamp, og ingenting er avgjor. Vi har bare et lte overtak, sier Martin O'Neill.

Morten Gamst Pedersen spilte 75 minutter for Blackburn, mens John Carew satt hele kampen på benken.

LIGACUPRIVALER: Managerne Martin O'Neill (Aston Villa)
  og Sam Allardyce (Blackburn). (Foto: Tim Hales/AP)
LIGACUPRIVALER: Managerne Martin O'Neill (Aston Villa) og Sam Allardyce (Blackburn). (Foto: Tim Hales/AP)