Ole Einar Bjoerndalen, left, and winner Emil Hegle Svendsen, (Foto: Uwe Lein/AP)
Ole Einar Bjoerndalen, left, and winner Emil Hegle Svendsen, (Foto: Uwe Lein/AP)

Svendsen slo Bjørndalen og tok seieren

- Jeg må ha full klaff for å slå Emil i OL, sier Ole Einar Bjørndalen etter å ha tapt duellen med Emil Hegle Svendsen.

Ruhpolding/Bergen (TV 2 Sporten): Begge to skjøt feilfritt på den ti kilometer lange løypen. det var Emil Hegle Svendsens 14. verdenscupseier.

Bjørndalen (35) var 3,2 sekunder bak sin 14 år yngre landsmann i mål.

Se full resultatliste her

- Nå drar jeg til OL med selvtillit, derfor var denne seieren enormt viktig for meg, sier Svendsen til TV 2 Sporten.

Tyske Michael Greis ble nummer tre. Han kom inn 33, 5 sekunder bak.

Setter favorittstempel på Svendsen
- Emil er favoritt, som det er flere av, men skyter han fullt blir han skummel ”over there”, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

- Du hadde fordelen av å gå etter Hegle Svendsen?

- Ja, jeg hadde øyekontakt med han flere ganger underveis, ble også sekundert på sisterunden, og skjønte at dette kom til å bli veldig jevnt, jeg tror han knep de avgjørende sekundene i de to siste bakkene, forklarer Bjørndalen.

Skiskytterkongene mener selv at han leverte et bra løp og var tilfreds. – Jeg er mest fornøyd med hvordan jeg mestret den stående skytingen. Jeg registrerte at Emil hadde skutt fullt og da var jeg jo presset til å gjøre det samme og jeg klarte å beholde roen og samtidig være ”på hugget”.

-Er du i OL-form?

- Jeg kan nok gå fortere i løypa enn jeg presterte her og det er vel også slik jeg har planlagt sesongen, sånn sett er jeg vel i rute, sier Ole Einar Bjørndalen.

Hadde krefter igjen
Emil Hegle Svendsen avgjorde sekundstriden med Ole Einar Bjørndalen, selv om skiskytterkongen hadde fordelen av å starte ett minutt bak trønderen.

- Følte at jeg hadde en god dag på standplass og farten i løypa var bra og jeg hadde såpass med krefter igjen mot slutten at jeg kunne ”skuffe” på litt ekstra.

- Hvor langt unna et optimalt løp?

- Tjaa, si det, jeg tror jo at jeg har litt igjen til den virkelige toppformen

Hegle Svendsen skulle etter planen dra rett fra løpene i Ruhpolding til O L-forberedelser i Silver Star, men trønderen har ombestemt og lader opp hjemme i Norge.

Se han forklare hvorfor her:

374422