PS Renault Bakfra
PS Renault Bakfra

Gjør et kupp på sjelden SUV

Bruktbilmarkedet har mange hemmelige godbiter. Her er en av dem:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Lars Gunnar spør:

Hei Benny vi er på biljakt og har lyst på firehjulstrekk. En kollega av meg som er Renault-fan har tipset om en bil jeg aldri hatt hørt om, nemlig Scenic RX4. Han skryter veldig og jeg synes dette ser ut som bortimot den perfekte bilen for oss, med to unger og behov for å ha med oss mye bagasje. Det som gjør meg skeptisk er hvorfor denne bilen er så ukjent.

Er det fordi den er dårlig eller var det bare slik at Renault ikke markedsførte den godt nok? Hvis du kjenner den, kan du si litt om bilen og hva vi bør se opp for hvis vi skal kjøpe den? Takknemlig for raskt svar for nå begynner det å haste litt med å finne ny bil.

Benny svarer:

Hei Lars Gunnar. Dette er ganske riktig en litt glemt bil som ikke så veldig mange vet om. Vi har faktisk laget en sak på den her på broom.no tidligere.

Ikke mange SUV-kunder som vet om den, rett og slett. Derfor blir også prisene gunstige. Jeg har sett dem helt ned mot 60 000 kroner, da er det med bensinmotor og gjerne høy kilometerstand.

For 130 000-140 000 kroner får du fin bil med dieselmotor, kurant kilometerstand og komplett servicehefte. Det siste er viktig, for Scenic er nå en gang ikke verdens beste bil. Det blir gjerne endel smårusk, men helt ille er det heller ikke. Kjøp en bil som er fint holdt og som er skikkelig fulgt opp. Begynner feilene å hope seg opp, blir det fort dyrt.

Denne bilen er noe såpass sjeldent som flerbruker og SUV i ett. Tre separate bakseter som kan skyves hit og dit, veldig mange smarte interiørløsninger og mye plass. Firehjulstrekk-systemet er enkelt, men det duger til de flestes bruk. Ingen dum bil hvis du er villig til å tenke litt annerledes enn "alle andre".

Les mer om RX4 og to andre "glemte" SUV-er - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe ny bil i år? Her får du oversikten

Renault Scenic RX4 er på mange måter en genial bil
Renault Scenic RX4 er på mange måter en genial bil