Får du snøkosten under bremsepedalen, kan det fort gå veldig galt. (Illustrasjonsfoto)
Får du snøkosten under bremsepedalen, kan det fort gå veldig galt. (Illustrasjonsfoto)

Hjelp - snøkosten satte seg fast under bremsepedalen

Løse gjenstander på gulvet kan være livsfarlig. Les bare hva Petter opplevde.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Petter G. forteller:

Hei dette er ikke egentlig noe spørsmål men jeg har lest artikkelen på han som opplevde at gassen hengte seg opp på bilen sin i kulda og vil bare advare noe som kan være minst like farlig som dette. Før jul opplevde jeg at snøkosten i bilen min havnet under bremsepedalen med resultatet at bremsene nesten ikke virket da jeg tråkket på pedalen. Dette kunne gått skikkelig ille for jeg skulle stoppe bak en buss, men heldigvis kom det ingen biler imot slik at jeg kunne svinge rundt den og komme unna med skrekken. Men jeg var temmelig stressa da jeg famlet med en ene hånda nede ved bremsepedalen for å få fjernet snøkosten.

Heretter har jeg alltid både snøkost og isskrape liggende på gulvet i BAKSETET, slik at de ikke på noen måte kan komme fram og havne under pedalene. Det kunne gått helt galt dette og spesielt de store snøkostene mange nå kjører rundt med kan være livsfarlige hvis dette skjer. Vil gjerne få lov til å advare alle andre og håper jeg kan gjøre det gjennom din utmerkede spalte Benny!

Benny svarer:

Hei Petter, takk for interessant bidrag. Dette kan være livsfarlig, så det er lurt å være forsiktig. Det er så enkelt som at man ikke bør ha noe som helst liggende på gulvet foran førersetet, det skal ikke store gjenstanden til før det fort kan gå helt gæli.

Jeg har faktisk opplevd det samme som deg. Da jeg var 18-19 år gammel kjørte jeg varer for Samvirkelaget på Fåberg. Tøff som jeg var, drakk jeg cola av flaska, som så havnet på gulvet. Plutselig hadde den sklidd under bremsepedalen, og dermed havnet unge Christensen uti grøfta. Jeg var heldig som slapp unna uten noen skader, men det var ikke spesielt moro å grave ut Transiten i 10-12 minusgrader. Jeg var på vei til date og hadde selvfølgelig bare seilersko og tynn jakke på meg. For å si det sånn: Det var den daten!

Etter dette har jeg vært ekstremt påpasselig med å ikke ha noe liggende og slenge på gulvet. Det gjelder også snøkost!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe ny bil i år? Her får du oversikten