Sangeren og artisten Barbro Svensson   bedre kjent som Lill Babs, er igjen Norgesaktuell.  (Foto: Charles Hammarsten)
Sangeren og artisten Barbro Svensson bedre kjent som Lill Babs, er igjen Norgesaktuell. (Foto: Charles Hammarsten)

Lill-Babs ville bli gymlærer

Hele Sveriges Lill-Babs har vært 56 år i showbiz, men hun gir seg ikke. Nå er hun Norgesaktuell med nytt show på Chat Noir.

Den svenske artisten Barbro Svensson, bedre kjent under navnet Lill-Babs, har premiere på Chat Noir den 3. mars med showet «Låtarna, återblickarna, nuet!».

Drømte om å bli gymlærer

Da Barbro var liten, drømte hun om å bli gymlærer. Hun ble til og med nordsvensk ungdomsmester i høydehopp, med et hopp på 1.37 meter.

Da hun var 11 år, opptrådde hun sammen med en av farens arbeidskamerater og det var da karrieren begynte.

18 år gammel gav hun ut sin første skive «Min mammas boogie» og har senere gitt ut et hundretalls CDer. Hun har ligget på svensketoppen i flere år og gjort mange suksessfulle show og turneer i hele verden.

Showbiz i 56 år

Lill-Babs er en av de mest omtalte kjendisene i Sverige og har holdt på i showbiz i 56 år. I en alder av 72 år er hun fortsatt populær.

Hun ble først kjent i Sverige med låten «Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?». For deretter gjøre stor suksess med låtene «Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini», «En tuff brud i lyxförpackning» og «Min mammas boogie - Cow Cow Boogie».

Forestillingen «Annie Get Your Gun», regissert av Åke Falck, gjorde henne også verdenskjent. Her spilte hun hovedrollen som Annie Oakley.

Lærte The Beatles å danse

Lill-Babs har hatt et spennende og innholdsrikt liv med både oppturer og nedturer.

Hun fikk sin første datter da hun var svært ung, og mistet mannen sin altfor tidlig. Hun lærte The Beatles å danse, medvirket i filmer og har vært gift med både sangartisten Lars Berghagen og tidligere landslagskeeper, Kjell Kaspersen.