bjørge_stensbøl (Foto: Morten Holm/SCANPIX)
bjørge_stensbøl (Foto: Morten Holm/SCANPIX)

VG-kommentator slår tilbake mot Stensbøl

Truls Dæhli mener Bjørge Stensbøl har konstruert en historie som ikke henger på greip.

På dagens pressekonferanse i anledning lansering av Bjørge Stensbøls bok, «Makten og æren - i toppidrettens kulisser», kunne den tidligere toppidrettsjefen fortelle om sine bekymringer rundt lederstilen til sin arvtager, Jarle Aambø.

- Da jeg sluttet var det til det beste for alle parter. Jeg hadde en lederstil som tæret på miljøet og anbefalte derfor min etterfølger. Men det har kanskje vist seg at snillismen har tatt overhånd. Hygge og trivsel skaper ikke utvikling. Det er det dynamikk og diskusjoner som gjør, hevder han.

- Konstruert historie
Det blir også levnet stort fokus på Stensbøls mange frontalangrep på sentrale skikkelser i norsk idrett de seneste årene. Men det er spesielt VGs sportskommentator Truls Dæhli som får gjennomgå. Han var selv på pressekonferansen.

- Han har konstruert en historie som ikke henger på greip. På vegne av Stensbøl syns jeg alt dette er litt trist, forteller Dæhli til TV 2 Sporten.

Truls Dæhli (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Truls Dæhli (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Ønsker debatt
Den tidligere toppidrettssjefen ønsker med denne boka å åpne for debatt rundt idrettsmiljøet.

- Den åpne debatten rundt idretts-Norge har mer eller mindre forsvunnet helt. Det er synd, for temaene står i kø for å bli debattert.

Han forklarer også hva han tror er årsaken til at OL-ambisjonene i Tromsø ble lagt i grus.

- Vi var altfor dårlige til å snakke positivt om prosjektet. Vi lot kritikerne ta overhånd og det ble kun fokus på kostnader. Vi sa aldri at et amerikansk tv-selskap var villige til å gå inn med 10-12 milliarder kroner. Det angrer jeg på i dag, forklarer han.

Gullalderen slutt
Stensbøl føler at gullalderen i norsk toppidrett langt på vei er over. Han velger å bruke OL i Torino som eksempel, hvor Norge fikk færrest medaljer.

- Det er færre aktive unge enn før, noe som er med på å ødelegge for idretten på et veldig tidlig stadie. Unge mangler basisen i dag, sier han.