MYE Å TENKE PÅ: Truls Haakonsen i Vålerenga.  (Foto: Olsen, Geir/SCANPIX)
MYE Å TENKE PÅ: Truls Haakonsen i Vålerenga. (Foto: Olsen, Geir/SCANPIX)

VIF-direktør spår større lønnsforskjeller

Truls Haakonsen tror den nye økonomiske hverdagen i norsk fotball vil medføre større lønnsforskjeller mellom de beste og nest beste spillerne.

Sportsdirektøren tror ikke trangere økonomiske tider vil få konsekvenser for lønnsadelen i norsk fotball. Snarere tvert imot.

- Når man skal ha ned kostnadene er det naivt å tro at de beste og mest attraktive spillerne skal ta ansvaret, sier sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, til TV 2 Sporten.

- Skal man være med å konkurrere om medaljer og troféer, må man være forberedt på at de beste ikke blir noe billigere!

- Større skille
- De mest attraktive spillerne vil fortsatt være attraktive og jeg tror man vil se et større skille mellom de som er attraktive og omsettbare og de som ikke er det. De beste vil få minimum det samme som de har i dag, og kanskje enda bedre lønn. Mens de som ikke er det kanskje må gå ned i lønn, sier Haakonsen.

Haakonsen tror også at spillerne er inneforstått med at de som tilfører mest, og som også er investeringsobjekter, bør få den høyeste lønna.

- Skal man være med å konkurrere om medaljer og troféer, må man være forberedt på at de beste ikke blir noe billigere, sier Haakonsen.

Vil strekke seg langt
Uttalelsene kommer i forbindelse med de pågående kontraktsforhandlingene mellom Vålerenga og Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Vålerenga skal være villige til å strekke seg langt for å beholde stjernespissen i klubben.

- De beste spillerne skal ha de beste kontraktene. Det gjelder også for Moa, sier Haakonsen.