toppsak
toppsak

Drømmer om Dalglish-comeback i Liverpool

- Ting kan tyde på at Rafael Benitez har mistet grepet, mener Morten Langli.

VIDEO: Se hva Rafael Benitez sa etter nederlaget mot Reading i FA-cupen på Anfield øverst!

Det er ikke lett å være Liverpool-supporter for tiden.

Sesongen er nemlig blitt en fiasko for den ambisiøse Anfield-klubben. Liverpool er ute av Mesterligaen, ute av gullkampen i Premier League og ute av ligacupen.

Se hva Rafa Benitez sa etter Reading-kampen øverst i artikkelen

- Mange Liverpool-fans håper at Kenny Dalglish kan gjøre comeback som manager. Det ville gitt Liverpool et kjempeløft.

LES OGSÅ: Reading knuste Liverpools FA-cupdrøm

Nå er Liverpool også ute av FA-cupen.

I onsdagens FA-cup-omkamp gjorde Reading nemlig vondt verre da de sendte de røde ut av den prestisjetunge turnerningen på selveste Anfield.

- Stjernene har ikke dratt lasset
TV 2 Sportens fotballkommentator Morten Langli har vært Liverpool-supporter i 25 år.

Han har flere ganger besøkt Anfield, og fikk med seg Mesterliga-triumfen mot AC Milan i 2005 fra tribunen i Istanbul.

- Hva har gått galt med Liverpool denne sesongen?

- Det er mye. Først og fremst er det jo et faktum at de har hatt mye skadetrøbbel, med Torres og Gerrard i spissen. Og Agger startet jo sesongen halvskadet, sier Langli til TV 2 Sporten.

Før han fortsetter:

- Og i løpet av sesongen har Agger og Carragher ikke vært i nærheten av sitt høyeste nivå. Så langt er det Reina, Glen Johnson og Yossi Benayoun som har dratt lasset. Gerrard, Torres og Javier Alejandro Mascherano er de som skal dra det tyngste lasset, men det har de ikke gjort, sier han.

Morten
  Langli (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Morten Langli (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Drømmer om Kenny Dalglish
Engelske medier spekulerer nå i om Rafael Benitez kan få sparken ved sesongslutt.

Morten Langli er ikke sikker på om det er rett løsning.

- Den økonomiske situasjonen gjør det nesten umulig å sparke ham. Han opplever litt av den samme flaksen om flere trenere i Tippeligaen. De har lange kontrakter, og det koster flesk å sparke dem. Men for all del, Rafael Benitez er en oppegående fyr, og ikke en dårlig manager. Det kan imidlertid se ut som om han har mistet grepet, mener han.

- Poenget er at Liverpool må ha et bedre alternativ klart om Benitez blir sparket. Mange Liverpool-fans håper at Kenny Dalglish kan gjøre comeback. Det ville gitt Liverpool et kjempeløft. Jeg så ham på tribunen i går, og han er mer involvert i klubben nå som ambassadør, poengterer Langli.

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker er imidlertid ikke helt enig med sin kollega

- Kenny er jo den alle roper på i Liverpool. Det er det navnet som dukker opp stadig oftere. Det høres fantastisk romantisk ut, men er ikke nødvendigvis veien til suksess

- Kenny er jo den alle roper på i Liverpool. Det er det navnet som dukker opp stadig oftere. Det høres fantastisk romantisk ut, men er ikke nødvendigvis veien til suksess. Han har vært lenge ute av bransjen. Men at det ville gitt fansen et fantastisk signal er jeg ikke i tvil om. Men jeg er redd det er en naiv, romantisk drøm, konstaterer Alsaker til TV 2 Sporten.

Irriterer seg over talentsatsingen
Liverpools største problem for øyeblikket er i Langlis øyne klubbens ungdomsakademi. Han irriterer seg over at klubben ikke har dyrket frem egne verdensstjerner siden Steven Gerrard og Michael Owen på 1990-tallet.

- Det er skremmende med alle de ressursene Liverpool har at de produserer så få spillere som tar steget på A-laget. Se på Barcelona og Arsenal, de klarer det. Til og med Real Madrid har en fantastisk junioravdeling. Manchester United klarer det. Men Liverpool klarer det overhodet ikke, mener han.

Og slår fast:

- Å produsere egne spillere er god økonomi. Slår en egenprodusert spiller til på A-laget, kan han plutselig være verdt 200 millioner kroner. Så langt har Liverpool kun gitt Jay Spearing sjansen. Han er jo en fryktelig dårlig fotballspiller – knapt nok god nok for Tippeligaen, sier han.

- Verre enn Uniteds tap mot Leeds
TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker har vært Liverpool-supporter siden FA-cupfinalen mot Newcastle i 1974.

Han er svært skuffet over nederlaget mot Reading i onsdagens FA-cupomkamp.

- Det at Liverpool røk tidlig ut av FA-cupen er jo ingen nyhet. Det har Liverpool gjort fem av 10 ganger de siste årene. Men å tape hjemme i en omkamp mot Reading, som ikke en gang har manager på plass, er verre enn Manchester United sitt tap for Leeds. Denne «vanen» med å tape kamper hjemme er jo helt absurd. Det var Liverpools 5. hjemmetap for sesongen, minner Alsaker om, og legger til:

- Det som var «Fort Anfield» er blitt en festning der vindelbroen er nede hele tiden, og vaktene har tatt seg en pause. Her må Benitez ta mye av ansvaret. Kanskje det mest alvorlige han har gjort de siste årene er å ha bygget frem en stall som er fullstendig avhengig av to menn.

Øyvind Alsaker (Foto: Håvard Solem/TV
  2)
Øyvind Alsaker (Foto: Håvard Solem/TV 2)

«Den feite kelneren»
Men i likhet med Morten Langli er Alsaker usikker på om det er rett å gi Benitez sparken.

- På debattforum i England blir Benitez nå kalt «den feite kelneren - få ham ut». Begeret er fullt der borte. Men for meg er det vanskelig. Han fikk ny femårskontrakt i sommer, etter å ha tatt Liverpool til sølv i fjor. Det er dyrt å få ham ut - og at Liverpool sparker en manager midt i sesongen, det skjer bare ikke. Liverpool har visse standarder og tradisjoner som en «friendly club», påpeker TV 2-kommentatoren.

- Velger klubben å sparke Benitez må de få inn noe bedre. Hvem tenner på denne jobben nå, når de ligger nede og den finansielle situasjonen er usikker, spør Alsaker.

Alsaker tror imidlertid Benitez må gå dersom ryktene som sier at spillere som Jamie Carragher og Steven Gerrard har mistet tålmodigheten til manageren viser seg å stemme.

- Det som kan avgjøre Benitez' skjebne er om spillere som Gerrard og Carragher har fått nok. Det fortalte Stan Collymore. Hvis det er riktig, spøker det for Benitez, konkluderer Alsaker.

Hektisk møtevirksomhet?
TV 2-kommentatoren spår hektisk møtevirksomhet i Liverpools styrerom om Benitez' ikke lykkes med å snu den negative trenden klubben nå er inne i.

- Styret og administrasjonen følger nok utviklingen fra kamp til kamp. Kan hende jobber de allerede parallelt med tanke på å få napp hos en ny manager. Det finnes mange ledige managere der ute, sier han.

Liverpool, som etter nederlaget i FA-cupen nå kun har suksess i Europaligaen å kjempe for, møter Stoke i Premier League lørdag formiddag. Både Torres, Gerrard og Benayoun risikerer å miste oppgjøret på grunn av skader.

VIDEO: Se hva Rafael Benitez sa etter nederlaget mot Reading i FA-cupen på Anfield øverst!