emmanuel adebayor (Foto: TV 2/)
emmanuel adebayor (Foto: TV 2/)

Derfor hadde Adebayor på seg Arsenal-skjorte

- Jeg ba broren min om å låne meg en skjorte.

En del fans hevet øyenbrynene tirsdag da de så Citys stjernespiss bli intervjuet om angrepet på Togos lagbuss iført en Arsenal-skjorte.

Spissen er ikke populær hos Arsenal-fansen etter overgangen til Manchester City. Nå forklarer han hvorfor han gikk i det mange mener var «feil» skjorte.

Jeg forsto ikke engang hva jeg hadde på meg. Jeg var forvirret.

- Det som skjedde etter angrepet var at vi måtte forlate all bagasjen vår og flykte. Jeg hadde ingenting å ha på meg, så jeg ba broren min låne meg en skjorte. Jeg forsto ikke engang hva jeg hadde på meg. Jeg var forvirret. Jeg gikk til og med og la meg i rommet til min lillesøster, som jeg trodde var mitt eget rom, forklarer Adebayor - nå korrekt iført skjorte med Manchester Citys emblem.

Se Adebayor snakke om angrepet i videovinduet øverst.

- Jeg tror folk vil vise forståelse for det, sier togoleseren, som er knust etter at hans egen pressetalsmann ble drept i angrepet på lagbussen.

Stanislas Ocloo var pressetalsmann for både landslaget og Adebayor.

- Han døde i mine armer. Han trakk sitt siste pust og døde i mine armer, så du kan forestille deg at det er veldig vanskelig nå, sier en preget Adebayor.

Tid før han er tilbake på banen
Manchester City-manager Roberto Mancini har sagt at stjernespissen vil få tid til å bearbeide sorgen og få spille igjen når han selv er klar. Adebayor er klar på at det kan ta tid før han er tilbake på banen.

- Jeg klarer ikke gi alt nå. Jeg svetter hver dag. Jeg kan ikke spise og mister vekt. Det er vanskelig for alle. Jeg vil bruke tid på å komme tilbake på banen når jeg er klar. Jeg tror sjefen og laget forstår dette.

FEIL IGJEN: Emmanuel Adebayor stilte til TV-intervju i Arsenal-trøye. (Foto: SCANPIX/AP)
FEIL IGJEN: Emmanuel Adebayor stilte til TV-intervju i Arsenal-trøye. (Foto: SCANPIX/AP)