bryne fk (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
bryne fk (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Bryne i økonomisk trøbbel

Har ikke råd til å hente amatører.

Bryne-ledelsen måtte starte året med å reforhandle lønningene til de nåværende spillerne i klubben. I dag teller Bryne-stallen 15 utespillere. Selv om klubben trenger flere virker det utenkelig på dette tidspunktet.

- Vi har ikke råd til å kjøpe spillere. Skal vi hente inn spillere må vi gjøre en eller annen form for avtale, sier Bryne-trener Tommy Bergersen til TV2sporten.no

Misvisende prøvespill
Bryne har den siste tiden hatt flere prøvespillere. Blant dem er Ålgård-spillerne Jonas Vølstad Fjeldsbø og Espen Skogen.

- Vi ønsket at de skulle trene med oss slik at vi kunne danne oss et bilde av dem som spillere. Selv om spillerne skulle overbevise har vi ikke anledning til å betale utdanningskompensasjonen i en engangssum. En alternativ betalingsmåte må til. Hvis ikke må vi vente til de blir 23 år, og dermed kan komme til oss gratis, sier klubbens trener Tommy Bergersen.

Sportslig leder i Ålgård Tor Eivind Moss reagerer på fremgangsmåten.

- Det er leit vi kommer i en slik situasjon at Bryne skaper forventninger ved å la noen av våre gutter prøvespille når de ikke har økonomi til å kunne betale for utdanningskompensasjonen, sier Moss.

Skal ha utdannelseskompensasjon
Ålgård-spillerne er i dag 21 og 22 år gamle. I henhold til Norges fotballforbunds regelverk har moderklubben rett til utdanningskompensasjon første gang en spiller skriver en proffkontrakt. Summen i dette tilfellet er 250 000 kroner per spiller.

Moss ser at Adeccoligaen er preget av finanskrisen. Likevel er det ikke aktuelt for Ålgård å slippe spillerne til Bryne gratis.

- Vi skal ha det vi har krav på, uansett. Men vi er åpne for forhandlinger. Et alternativ kan være at Bryne betaler mer mot at vi utsetter betalingen, sier Moss.

- Klubbene som har fostret talentene bør selvfølgelig få betalt. Men det aller viktigste er å sette spilleren i fokus. Jeg mener ikke at kompensasjonen skal vekk, men det bør være mulig å gjøre betalingen på en annen måte, sier Bergersen.

Rødt lys
Leder i Bryne-styret, Per Bergstad, opplyser at økonomien til klubben er skakkjørt.

- Vi har meget anstrengt økonomi. Bryne befinner seg per i dag på rødt lys.

Klubben har ingen i stillingen som daglig leder, det er heller ingen i markedssjefstolen. Når det gjelder å klare lisensen, er hovedutfordringen flomlys som må på plass. Prisantydningen ligger på mellom seks og syv millioner kroner. Lysene skulle i følge lisenskravet stått klar til sesongstart, men klubben har fått utsettelse frem til høstsesongen.

- Vi jobber steinhardt med å få det til med minst mulig lån. Håpet er å hente inn penger via andre tiltak som sponsorer, dugnadsarbeid og egenkapital. Det er ikke umulig, men vi må jobbe godt, sier Bergstad.

Bergstad har sammen med resten av Bryne-teamet laget en handlingsplan som strekker seg over en treårsperiode. Målet er å ende opp på grønn farge med en sunn økonomi.