Lars Bohinen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Lars Bohinen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Lars Bohinen til TV 2 Sporten

- Vi er en av vinnerne på overgangsmarkedet, sier en fornøyd fotballsjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Onsdag ble klart at Lars Bohinen blir ny fotballekspert i kanalen.

Lars Bohinen skrev seg inn i norsk fotballhistorie da han som ung og lovende spiller fintet vekk stjernestopperen Franco Baresi og scoret et praktfullt mål i Norges seier mot Italia på Ullevaal i 1991.

Siden ble det både deltakelse i fotball-VM og proffeventyr i England for Bohinen, som til slutt endte med ti mål på 49 kamper med flagget på brystet.

- Jeg har et veldig godt inntrykk av TV 2 Sporten fra de gangene jeg har vært innom tidligere. Det er et bra miljø med god atmosfære og faglig tyngde!

- Inn i et miljø med faglig tyngde
Etter at han la opp som aktiv spiller i 2003 har han vært både trener og sportslig administrativ leder i Vålerenga, og fra høsten 2007 og fram til årsskiftet var han sportsdirektør i Stabæk. Nå er han altså klar for rollen som fotballekspert i TV 2.

- Dette ser jeg på som en veldig spennende utfordring. Jeg har et veldig godt inntrykk av TV 2 Sporten fra de gangene jeg har vært innom tidligere. Det er et bra miljø med god atmosfære og faglig tyngde, mener Bohinen.

Han ser også frem til å bruke kunnskapene han har tilegnet seg gjennom et langt fotballiv på en annen måte enn tidligere.

- Jeg tror noe av min styrke i denne jobben er at jeg har vært borti de fleste aspekter i både norsk og internasjonal fotball gjennom 25 år som spiller, trener og leder, sier han.

NUMMER EN: Lars Bohinen vurderer sin tidligere lagkamerat Henning Berg som den beste norske Premier League-proffen siden 1992. (Foto: PROFESSIONAL SPORT/SCANPIX)
NUMMER EN: Lars Bohinen vurderer sin tidligere lagkamerat Henning Berg som den beste norske Premier League-proffen siden 1992. (Foto: PROFESSIONAL SPORT/SCANPIX)

- Verdifull forsterkning
Og i TV 2 Sportens ledelse er gleden stor over det nye tilskuddet til kanalens fotballekspertkorps.

- Lars Bohinen har en imponerende CV og gjort et svært fordelaktig inntrykk de gangene han har vært på sendinger med TV 2 Sporten. Når han nå signaliserte en tydelig interesse om å satse som tv-ekspert fremover er dette en verdifull forsterkning av vårt allerede meget sterke ekspertkorps, sier TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen.

Bohinen går inn i kanalens gruppe av fotballeksperter som fra før består av Petter Myhre, Bengt Eriksen, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Frode Olsen og Erik Mykland.

- Vi bestreber kontinuitet, men denne dynamikken er en naturlig del av fotballen. Vi har fra våre ekspertrekker gitt norsk fotball ny toppfotballsjef (Semb), ny landslagssjef (Drillo) og norgesmester (Rekdal), i tillegg til de utallige tilbudene som trener og sportsdirektør i toppklubber som våre eksperter har avslått de siste årene. Vi har vist at vi kan konkurrere om de fremste profilene i Norge og Lars Bohinen passer godt inn i dette bildet, mener Jansen Hagen.

Bengt Eriksen, Erik Loe, Davy Wathne og Lars Bohinen  (Foto: TV 2/)
Bengt Eriksen, Erik Loe, Davy Wathne og Lars Bohinen (Foto: TV 2/)

Får analyse-ansvar
Når den tidligere Nottingham Forest- og Blackburn-proffen nå trer inn i TV 2 Sportens rekker, vil han får oppgaver både i studio, i sportsnyheter og på arena.

I studio får han et særskilt ansvar for analyse, i sportsnyhetene skal han styrke meningsjournalistikken med fokus på utviklingen av norsk fotball og på arena er han en kandidat som sidekommentator.

- Petter Myhre overtar Nils Johan Sembs rolle som vår nr. 1 på arena, det er en meget bra erstatter, mens Frode Olsen og Lars Bohinen også kan bekle denne rollen. To måneder til seriestart ruster vi oss til å levere vår beste sesong noensinne. I løpet av uken kommer tv-oppsettet for de første serierundene i Tippeligaen. Ballen ruller!, sier Vegard Jansen Hagen.