Frank Løke (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Frank Løke (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Løke får spille EM

Frank Løke utestengt fra internasjonal klubbhåndball i ni måneder.

Håndballens voldgiftsrett (ECA) har valgt å opprettholde straffen mot Frank Løke.

Les også: Løke kan bli utestengt fra EM
Les også: - Jeg er ingen skurk

Samme straff
Det betyr at han er utestengt fra all internasjonal klubbhåndball i ni måneder fra 13. januar og må betale en bot 10 000 euro til EHF.

- Jeg hadde jo håpet å få spille Mesterligaen ut sesongen, så jeg er litt skuffet. Men det er høyeste instans som har tatt avgjørelsen nå, så nå er det ikke noe mer å gjøre med det. Jeg får bare akseptere det, sier han til TV 2 Sporten.

Det har den siste tiden blitt spekulert i om dommen kunne blitt skjerpet og Løke kunne blitt utestengt fra EM. Det blir han ikke. Løke får delta i Østerrike.

- Jeg har ikke vært redd for det. Det har vært medieskapt, sier Løke.

- Det er som når du klager på en karakter på skolen. Du får som oftest det samme eller bedre. Jeg var hundre prosent sikker på at det ikke ville gå utover landslaget.

Klubben støtter Løke
I praksis betyr det at linjespilleren er utestengt fra Mesterligaen ut denne sesongen, men er klar for spill igjen når den nye sesongen starter.

- Det er kjedelig for klubben at jeg ikke får spille Mesterliga. Men nå kan vi ikke gjøre noe med det. Jeg får bare konsentrere meg om EM, sier han.

Han tror ikke at Zagreb vil benytte seg av klausulen de har i kontrakten som gir dem mulighet til å si opp kontrakten dersom Løke ble utestengt i mer enn to måneder.

- De har sagt at de støtter meg uansett. Jeg får spille håndball i Zagreb, og jeg får spille med landslaget det siste halvåret. Jeg føler det kanskje ble en straff midt i mellom, sier han.

Det ligger også en sak til behandling i ECA hvor det danske håndballforbundet har anket at Zagreb fikk Løkes klubblisens. Denne er fortsatt ikke avgjort.