TROY FOR NORGE? VIF keeper Troy Perkins åpner for spill for Norge.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
TROY FOR NORGE? VIF keeper Troy Perkins åpner for spill for Norge. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Troy Perkins forlater Vålerenga

Vålerengas førstekeeper Troy Perkins forlater Oslo-klubben.

På sine hjemmesider opplyser Vålerenga at Perkins selv kom til Vålerenga med et sterkt ønske om å få lov til å returnere til USA av personlige årsaker.

- Denne avgjørelsen er tatt med hensyn til forhold som ikke berører fotballen

- Jeg vet at Vålerenga har investert mye tid og brukt mange penger på meg, men denne avgjørelsen er tatt med hensyn til forhold som ikke berører fotballen, forklarer Perkins til vif-fotball.no.

Perkins ble hentet til Vålerenga foran 2008-sesongen fra Major League Soccer-klubben DC United. Perkins ble umiddelbart et førstevalg i VIF-trøya og har spilt 53 av 56 mulige Tippeligakamper i løpet av sine to år i Vålerenga. Han er også cupmester med klubben i 2008.

- Familien er det viktigste, og jeg kan aldri la noe komme i veien for dem. Det er den eneste grunnen til at jeg nå forlater klubben, sier amerikaneren.

Må på keeperjakt
Sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga beklager at Perkins forsvinner.

- Vi har vært klar over situasjonen hans en stund og alternativene hans var enten å reise hjem til USA og fortsette fotballkarrieren der eller legge opp som profesjonell fotballspiller. Vi har derfor forståelse for Troys situasjon, og valgte denne løsningen, sier Haakonsen til vif-fotball.no.

Han opplyser om at Vålerenga allerede er i gang med jakten på en erstatter for Perkins. Vålerenga står nemlig for øyeblikket uten førstekeeper.

Etter at også Øyvind Bolthof forlot Vålerenga forrige uke, står klubben igjen med kun to keepere i troppen: Frode Larsen (født 1988) og Gudmund Taksdal Kongshavn (født 1991)

- Siden vi har vært klar over situasjonen en periode har vi jobbet med noen alternativer som erstatning for Troy. Vi har god tro på å finne en ny keeper som holder like høyt nivå, sier Haakonsen.

FERDIG I VIF: Troy Perkins. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
FERDIG I VIF: Troy Perkins. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

- Måtte vise forståelse
Vålerengas hovedtrener Martin Andresen skryter av Perkins' bidrag til klubben.

- Troy har vært en god keeper for oss og vært en god bidragsyter i gruppa. Han har vært en god proff, men når situasjonen ble som den ble har vi forståelse for den familiære situasjonen hans, sier Martin Andresen.

PS: Keeperveteran Øyvind Bolthof ble forrige uke enig om en sluttavtale med Vålerenga. Han er nå klubbløs, men trener med Hønefoss.