mostwanted2
mostwanted2

Her er Europas heteste salgsobjekter

Tor-Kristian Karlsen har plukket ut stjernespillerne han mener er mest ettertraktet i Europa for øyeblikket. Sjekk listen her!

31. januar stenger vinterens overgangsvindu.

BLOGG: Les Tor-Kristian Karlsens blogg om «Silly Season» her

- Det er viktig å poengtere at lite tyder på at disse blir solgt i januar, men at de utpeker som de «heteste» objektene hos toppklubbene.

Mest ettertraktet i Europa
Frem til nå har de «store» overgangene uteblitt - men de store klubbene i La Liga, Premier League og Serie A kan sikre seg flere stjernespillere før «deadline».

Talentspeider Tor-Kristian Karlsen følger januarvinduet nøye.

På oppdrag fra TV 2 Sporten har han satt opp sin topp 10-liste over de spillerne han mener er mest ettertraktet i Europa for øyeblikket.

- Få blir solgt
Men Karlsen, som i sin tid var med på å hente den nåværende Manchester United-stjernen Dimitar Berbatov til Bayer Leverkusen, tror det vil bli få store overganger.

- Det er viktig å poengtere at lite tyder på at disse blir solgt i januar, men at de utpeker som de «heteste» objektene hos toppklubbene, forklarer han til TV 2 Sporten.

Her er Karlsens liste:
Disse spillerne vurderer Tor-Kristian Karlsen som de mest ettertraktede i Europa - for øyeblikket:

Sergio Agüero (21, Atletico Madrid) - kortvokst men fullastet av eksplosiver, Diego Maradonas svigersønn er sannsynligvis den heteste spilleren på overgangsmarkedet i dag. Teknisk, sterk og utmerket i boksen, det eneste som er sikkert er at denne gutten havner i en storklubb for et ekstremt beløp. Chelsea, Manchester United eller Inter? Transaksjonen skjer nok dog ikke før til sommeren.

Sergio Aguero. (Foto: ALBERTO MARTIN/EPA)
Sergio Aguero. (Foto: ALBERTO MARTIN/EPA)

Marouane Chamakh (26, Bordeaux) - neppe min favoritt, har kjent til denne angriperen i mange år men aldri blitt helt klok på han – en god kamp etterfølges gjerne av fire svake, men faktum er at den marokkanske landslagsangriperen har mange beundrere i England. Arsenal, Liverpool og Spurs ryktes alle å ligge langflate etter Bordeaux-spissen som er kontraktsløs ved sesongslutt. Flere vil kjøpe nå, men spilleren selv vil vente, sies det. Når ord blir til handling mistenker jeg at Chamakh fort kan havne i en Sunderland-type klubb fremfor en av de virkelig store. Tiden vil vise.

Marouane Chamakh (Foto: NICOLAS TUCAT/AFP)
Marouane Chamakh (Foto: NICOLAS TUCAT/AFP)

Angel Di Maria (21, Benfica) - hurtig, leken, elegant argentinsk landslagsspiller. Vingtype, eller hengende spiss, som er gladere i offensiv utfoldelse enn defensiv disiplin. Trenger fortsatt å biffe opp overkroppen noen kilo. Vil trolig koste mer enn 20 millioner euro, en prisantydning som ikke ser ut til å skremme verken engelske eller spanske toppklubber.

Se et kunstmål av Di Maria her (artikkelen fortsetter under):

370426

David Luiz (22, Benfica) - Estadio da Luz er blant de mest hete adressene i speiderløypa denne høsten (i tillegg til nevnte Di Maria er også Cardozo og Luisao spennende) og denne unge mannen har markert seg som en av de mest imponerende midtstopperne i europeisk klubbfotball. Elegant, spillende, pasningssterk og rolig med ball – brasilianeren har alle de grunnleggene egenskapene til en moderne stopper. Prises til 25 millioner euro.

BENFICA-JUVEL: David Luiz er ønsket av Chelsea. (Foto: Armando
  Franca/AP)
BENFICA-JUVEL: David Luiz er ønsket av Chelsea. (Foto: Armando Franca/AP)

Edin Dzeko (23, Wolfsburg) - storvokst bosnier, enormt bra i luftrommet – om ikke enda bedre på bakken. Ballsøkende, liker å vandre og møte spillet. Med andre ord en langt på vei komplett angriper. Gutten selv vil til Milan – laget han holdt med siden barndommen – men business kommer foran sentimentalitet, og om Manchester United utbyr italienerne, kan han like gjerne havne i Premier League. Kanskje en av de få «storhandlene» som blir gjennomført i januar.

ENKEL MOTSTAND? Edin Dzeko og Wolfsburg får det lettere enn
  forventet mot Manchester United. (Foto: LEE SANDERS/EPA)
ENKEL MOTSTAND? Edin Dzeko og Wolfsburg får det lettere enn forventet mot Manchester United. (Foto: LEE SANDERS/EPA)

Simon Kjær (20, Palermo) - kompromissløs forstoppertype som sicilianerne betalte over 30 millioner kroner for før han nesten hadde rukket å debutere for FC Midtjylland. Plasseringssterk, rolig, luftsterk, aggressiv og uredd. Kan bli bedre med ballen i beina. Kan forlate Palermo for 12 millioner euro (klausul). Har beundrere både i Serie A og Premier League, selv Real Madrid er blitt nevnt i samband med Daniel Aggers landslagsmakker i midtforsvaret.

DANSK STJERNE: Flere storklubber ønsker seg Palermos danske
  stjernestopper Simon Kjær. (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)
DANSK STJERNE: Flere storklubber ønsker seg Palermos danske stjernestopper Simon Kjær. (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)

Romelu Lukaku (16, Anderlecht) - vindunderbarn som absolutt alle toppklubber nærmest av ren plikt må sjekke ut. Kraftangriper med over 190 cm på knottene, ekstremt hurtig og gjennombruddssterk. Scorer med hode, høyre og venstre. Anderlecht har fortsatt ikke prisslappet denne kometen - blir neppe billig - som har scoret 9 mål på 10 seriestarter i belgisk toppliga.

Romelu Lukaku (Foto: PAUL VREEKER/REUTERS)
Romelu Lukaku (Foto: PAUL VREEKER/REUTERS)

Giampaolo Pazzini (25, Sampdoria) - duelltøff midtspiss som blir observert av flere store Premier League-klubber (Chelsea, Spurs). Den tidligere Fiorentina og Atalanta-spissen har opplevd en dalende forkurve etter peaken i høst, men Pazzini besitter allikevel mange av de meste attraktive egenskapene. Sampdoria er en selgende klubb, og legger interessenten 20 millioner euro på bordet, kan gjerne landslagsangriperen forsvinne i dette vinduet.

TIL PREMIER LEAGUE? Giampaolo Pazzini.
  (Foto: ETTORE FERRARI/EPA)
TIL PREMIER LEAGUE? Giampaolo Pazzini. (Foto: ETTORE FERRARI/EPA)

Franck Ribery (26, Bayern München) - det sårer Bayern at franskmannen jages vilt på overgangsmarkedet. Tyskerne ser seg selv i samme liga som Real Madrid, Chelsea og Manchester United og kan ikke forstå hvordan Ribery kan finne på å vrake Bundesliga til fordel for Spania eller England. Ryktene sier at en sommeravtale med Real Madrid allerede er i boks. Uansett er det tvilsomt at spilleren forsvinner før 1. juli.

Franck Ribery (Foto: INA FASSBENDER/REUTERS)
Franck Ribery (Foto: INA FASSBENDER/REUTERS)

Mesut Özil (21, Werder Bremen) - skulle Ribery forsvinne fra Bayern, kan mer enn gjerne Özil vise seg å bli erstatningen. Men en signering av Werder Bremen-playmakeren vil ikke skje uten kamp; de fleste storklubbene har holdt den tyske landslagsmannen under radaren hele sesongen. Arsenal, Chelsea, Manchester City ryktes alle å være Mesut-fans. Sjansene for at spilleren bytter klubb i januar er minimale, men den venstrebeinte teknikeren forblir et av fotball-Europas mest ettertraktede kjøpsobjekter.

Mesut Özil
  (Foto: FRISO GENTSCH/EPA)
Mesut Özil (Foto: FRISO GENTSCH/EPA)

DEBATT: Hvem ønsker du til DIN favorittklubb? Ta debatten i kommentarfeltet under (krever innlogging og registrering).