Jure Travner (Foto: www.fkh.no/)
Jure Travner (Foto: www.fkh.no/)

Haugesund tester Watford-spiller

Jure Travner prøvespiller med den ferske Tippeliga-klubben.

Søndag kveld landet Watford-spiller Jure Travner i Haugesund. Venstrebacken skal trene med Tippeligaklubben i en uke i håp om å overbevise den sportslige ledelsen.

Travner har ikke klart å etablere seg til en fast plass i Watford. Den 25 år gamle forsvarsspilleren som opprinnelig er fra Slovenia står oppført med flere U-landskamper.

- Hurtig og robust
Han har også figurert i A-troppen, men har til gode å debutere for Slovenias beste mannskap. Forsvarsspilleren har et håp om å komme med i troppen som skal til VM i Sør-Afrika. Da må han vise seg frem fra et annet sted enn Watford-benken.

Sportslig leder Asbjørn Helgeland i FK Haugesund ser spennende kvaliteter hos spilleren .

- Han er hurtig og robust. Han kan også spille midtstopper, og det er en stor fordel, sier Helgeland til TV Sporten.

Mot Pozniak-retur
Den største testen blir treningskampen mot Brann kommende torsdag i Vestlandshallen. I det oppgjøret skal også en tidligere kjenning vise seg frem for trener Jostein Grindhaug.

Høyreback Cris Pozniak har tidligere spilt for FKH. Han spilte sin siste kamp mot Tromsdalen i 2006. Pozniak står oppført med 73 kamper og 12 scoringer.

Canadieren med 24 A-landskamper for Canada har også spilt for Toronto, Ørebro og Dundee United. Nå tyder mye på at 29 åringen havner tilbake i Haugesund.

- Må ha inn midtstoppere
Trener Jostein Grindhaug mener laget må forsterkes i det bakre leddet.

- Vi må ha inn to midtstoppere. Per i dag har vi kun Are Tronseth i den posisjonen. Det sier seg selv at vi er for tynt besatt for øyeblikket, sier Grindhaug til TV 2 Sporten.

Fremover på banen føler han seg bedre rustet.

- Offensivt har vi flere spennende typer som gjør at vi kan slå godt fra oss. Vi har også fire gode alternativer sentralt på midten, sier han.

- Offensiv innstilling
FKH reiser ikke til Bergen for å øve inn kynisk bortetaktikk.

- Nei, kjære vene. Vi reiser til Bergen for å spille fotball med en offensiv innstilling. Det er først i seriespillet vi må vurdere om vi skal spille mer kynisk på bortebane. Mot Brann får vi en fin pekepinn på nivået. Vi går til den kampen med lave skuldre i likhet med alle treningskamper, avslutter Grinhaug.