Petter Solberg bil (Foto: Scanpix)
Petter Solberg bil (Foto: Scanpix)

Broom-ekspert fikk rett

Petter Solberg har akkurat offentligjort sitt bilvalg. - Nå har Petter valgt riktig, sier Brooms rallyekspert.

- Det har vært knallharde forhandlinger med Citroën Racing, men nå er alle detaljer på plass, og jeg har en bil som jeg kan “fighte” for seier med, sier Petter Solberg.

Han har som Brooms rallyekspert tidligere spådde, landet på Citroën C4.

- Vi håper at budsjettet for årets VM-satsing er på plass i løpet av neste uke, og at vi da kan presentere årets Petter Solberg World Rally Team og sponsorer kort tid etter, forteller Petter Solberg.

Kan vinne løp

Petter har som uttalt mål å kjempe om både VM-seire og VM-titler. Ole-Martin Lundefaret er Brooms rallyekspert, og han svarer dette på spørsmålet om Petter Solberg igjen kan kjempe om VM-tittelen, en tittel han vant i 2003:

- En VM-tittel sitter nok langt inne for Petter og et privatteam, selv om nok dette blir et av de mest profesjonelle privatteamet VM-sirkuset noen sinne har sett. Men man kan aldri avskrive Petter. Med den gløden han har nå, gir jeg ham absolutt en teoretisk sjanse.

- Hva er da en realistisk målsetning?

- Klarer han å stabilisere seg på et nivå der han kjemper om VM-seiere, og til og med vinner et par løp i sesongen, så er det vanvittig bra. Da har han tilbakevist skeptikerne en gang for alle.

Les Broom-ekspertens riktige rallyspådom her

Det eneste rette

- Hva synes du om bilvalget?

- Dette er det beste valget!

- Hvorfor?

- Ford og M-sport er ikke profesjonelle nok da de leverer sine tjenester til privatkunder, noe som gjenspeiler seg i mekaniske feil og brutte løp. Reint tempomessig tror jeg det hadde blitt hipp som happ om han hadde valgt Ford eller Citroën, men infrastrukturen og seriøsiteten rundt er milevis bedre hos Citroën Sport. Da er valget egentlig ganske enkelt, og definitivt riktig.

2010-sesongen starter med den svenske VM-runden den 12.-14. februar.