jørn hoel (Foto: Stella pictures)
jørn hoel (Foto: Stella pictures)

Jørn Hoel tilbake i Korslaget

Fredag står finalisten fra fjorårets «Korslaget», nok en gang på scenen i samme program. Sjekk de fire andre artistene som også gjester studio.

Fredag 15. januar har de gjenværenede fem korene i «Det store korslaget» invitert med seg en artist hver for å hjelpe til på en selvvalgt låt. Her er artistene korene har valgt ut.

Tilbake i «Korslaget»

Jørn Hoel gjorde i forrige sesong av programmet stor suksess med Team Jørn fra Tromsø. Sammen sang de seg helt til finalen, men måtte til slutt se seg slått av Bobbysocks-legenden Hanne Krogh. Nå er Jørn Hoel tilbake, som gjesteartist for Team Joddski.

- Vi valgte Jørn Hoel først og fremst fordi vi ville ha en nord-norsk gjest. I tillegg tror jeg han kommer til å passe godt inn til låtvalget når vi skal synge «War», sier Håvard Jenssen i Joddski.

De håper også å få litt mer ut av Jørn Hoel enn bare opptredenden på scenen.

- Han var jo med i fjor, så kankjse han gir oss noen skikkelige stalltips på bakrommet, om denne konkurransen. Han har jo erfaring fra «Korslaget», og er en folkekjær artist, så vi har garantert ting å lære av han. Jeg tror vi har gjort et klokt valg, og håper folk er enig med oss, sier Håvard.

Les også:Dette hadde du aldri trodd om Team Joddski

Les også: Halvdan imponert over Team Joddski

Fra «X-faktor» til «Korslaget»

Team Bjarne har tatt med seg den ferskeste Norges-stjernen fra Namsos, nemlig Chand. Han sang seg inn i norske hjerter før jul, i en storslått X-faktor finale på Telenor Arena i Oslo. Nå skal han hjelpe koret fra hjembyen sin med å vinne enda flere hjerter og stemmer i «Korslaget».

- Jeg hadde avtalt med Chand at han skulle være med som gjesteartist, lenge før han vant X-faktor finalen, sier Bjarne Brøndbo om sitt valg av artist.

Bjarne har fulgt med på den nye stjernen fra hjembyen i en god stund.

- Chand er en fyr som jeg har fulgt med lenge. Han har vært med på ting lokalt her, og han representerer jo den biten av norsk musikk som også jeg er en del av. Og så har jeg med fornøyelse og spenning fulgt med på hans vei mot X-faktor finalen, sier Bjarne til tv2underholdning.no.

Sammen skal Team Bjarne og Chand synge Chands egen låt «Diamanten», og Bjarne lover at det blir et forrykende show.

Les også:- Dette gjør jeg gjerne igjen!

Les også:Se korene synge igjen her

Fra «Grand Prix» til «Korslaget»

Team Simone har også hentet inn en aktuell stjerne for å hjelpe dem videre i «Det store korslaget». Med seg på scenen fredag, har de hentet Maria Hakås Storeng, som forrige uke sang seg videre i Melodi Grand Prix, og er dermed klar for sin andre MGP-finale på tre år.

Sammen skal Team Simone og Maria synge vinnermelodien fra MGP i 2008, «Hold On Be Strong».

Les også:Team Simone frykter ikke «underdog»-stempelet

Les også:Her er korenes rocka fellesnummer

Tradisjonell folkemusikk

Tuva Syvertsen er kjent fra det populære folkemusikk bandet «Valkyrien Allstars», og siden det er folkemusikk som ligger hennes hjerte nærmest, har hun fått med seg den unge sangeren Ingebjørg Bratland. Igngebjørg sang blant annet for kongen på hans 70-års dag for tre år siden, og fikk monarken til å gråte med sin fine sang.

Team Tuva og Ingebjørg fremfører låten «Den første gang».

Les også:Team Tuva på stemmesanking i Asker

Les også:Se Team Tuva i aksjon på korøving

Får hjelp av kompisen

Åge Sten Nilsen har fått med seg kompisen og artisten Ole Børud til å hjelpe til som gjesteartist for Team Åge. Sammen skal Team Åge og Ole Børud synge «The Earth song».

Les også:Team Åge beæret med eget frimerke

Les også: Vis din støtte - på direktesendt TV