Pål Anders Ullevålseter (Foto:  /)
Pål Anders Ullevålseter (Foto: /)

Ullevålseter beholdt andreplassen

Ble nummer fire på mandagens etappe i Rally Dakar.

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til fjerdeplassen på mandagens etappe av Rally Dakar. Marc Coma vant etappen.

Det var Comas tredje etappeseier i år, og han slo kraftig tilbake etter at han ble disket på den åttende etappen for å ha byttet dekk ulovlig. Han fikk da en tidsstraff på seks timer og er ute av kampen om sammenlagttittelen, men viste at han fortsatt kan kjøre fort.

- Gikk fort hele veien
Mandagens etappe var på 170 kilometer, og Cyril Despres som leder rallyet, ble nummer to. Han hadde chileneren Francisco Lopez like bak seg, og det betyr at chileneren ligger på tredjeplassen sammenlagt bak Despres og Ullevålseter.

- Det gikk fort hele veien, og helt frem til like før slutt hang jeg bare sekunder bak Coma og Despres. Jeg klarte å beholde 2. plassen i sammenhengen, og selv om Lopez kom noen små sekunder foran meg i mål, så har jeg nå heldigvis en enda større tidsdifferanse til Rodrigues, sier Ullevålseter fornøyd.

Se sammendrag av etappen her:

374127

Det skiller 1.21 time mellom Despres og Ullevålseter, noe som betyr at dersom nordmannen skal kunne gå til topps, er han avhengig av at Despres får motorproblemer eller blir utsatt for andre uhell.

Fellesstart
På mandagens etappe startet Rally Dakar annerledes enn vanlig. Normalt starter deltakerne med to minutters mellomrom, men på dagens etappen startet de ti beste i sammendraget samtidig.

- Det var en spennende fellesstart i dag, forteller Ullevålseter.

- Det er ikke vanlig i Dakar-sammenheng, men greit nok en gang i blant, fortsetter han.

(©NTB/TV 2 Sporten)