HERJET: Larry Fitzgerald  og Arizona Cardinals. (Foto: RICK SCUTERI/REUTERS)
HERJET: Larry Fitzgerald og Arizona Cardinals. (Foto: RICK SCUTERI/REUTERS)

Packers tapte historisk sluttspillkamp

Aldri før har det vært scoret like mange poeng i NFL-sluttspillet.

Cardinals – Packers 51-45:

Green Bay Packers slo Arizona Cardinals i siste kamp i grunnspillet for en uke siden og hadde det psykologiske overtaket foran møtet med fjorårets Super Bowl-finalister.

Men hjemmelaget ville det annerledes.

Med uavgjort 45-45 ved ordinær tid måtte det overtid til for å skille lagene. Packers hadde ballen og initiativet, men da det gjaldt som mest rotet Packers’ pressede quarterback Aaron Rodgers det til og glapp til Karlos Dansby.

Dansby kunne dermed løpe uforstyrret inn til touchdown og 51-45-seier til vertene.

Historisk kamp
Kampen blir i USA hyllet som en av tidenes beste sluttspillkamper i amerikansk fotballs mest prestisjefylte liga.

Cardinals ledet 17-0 allerede i første quarter, men Packers kom nådeløst tilbake senere i kampen og vant siste quarter 21-7. Da hadde spillet svingt frem og tilbake gjennom hele kampen.

- Vi visste hvor vanskelig det ville bli for forsvaret vårt med all ildkraften de har offensivt og med tanke på hvordan de har spilt i det siste, sier Cardinals-quarterback Kurt Warner til AP.

Warner kastet til hele fem touchdowns for Cardinals og storspilte kampen igjennom. Larry Fitzgerald og Earl Doucet sikret seg to touchdowns hver for Cardinals.

- Det var en slik kamp hvor jeg følte meg fantastisk. Jeg elsket hvordan vi spilte. Jeg følte at jeg så alt som skjedde og det resulterte i 51 poeng, sier Warner.

HYLLET AV FANSEN: Kurt Warner og Arizona Cardinals. (Foto: Christian Petersen/AFP)
HYLLET AV FANSEN: Kurt Warner og Arizona Cardinals. (Foto: Christian Petersen/AFP)

Hadde sjansen til å avgjøre
På stillingen 45-45 fikk Cardinals muligheten til å sikre seieren med et field goal – med bare 14 sekunder igjen på klokka.

Neil Rackers hadde ikke bommet på 16 av 17 forsøk denne sesongen, men taklet ikke presset og sparket ballen utenfor fra 37 yards.

Packers vant myntkastet og fikk starte med ballen i overtidsperioden, men det skulle altså ikke gå lang tid før de mistet den og kampen var avgjort.

- Jeg prøvde å bli kvitt den. Jeg burde ha holdt på ballen, sier Aaron Rodgers om episoden. Nølingen gjorde at Rodgers fikk et slag på armen og mistet ballen, slik at Dansby fikk fritt leide til mållinjen.

Dermed får Cardinals en ny sjanse til å nå sluttspillfinalen i Miami 7. februar. Til helgen venter National Football Conference-vinneren New Orleans Saints på bortebane.

Øvrige resultater:
Cincinatti Bengals - New York Jets 14-24
Baltimore Ravens - New England Patriots 33-14
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 34-14

Slik spilles kvartfinalene:
Indianapolis Colts – Baltimore Ravens
San Diego Chargers – New York Jets
Minnesota Vikings – Dallas Cowboys
New Orleans Saints – Arizona Cardinals