vekt
vekt
Slankepiller (Foto: privat)
Slankepiller (Foto: privat)

– Vi kastet flere tusen ut av vinduet

Slankepillene kostet flesk, men virket ikke. Nå får firmaet bak reklamenekt og trues med bøter.


Pillen, som av Nuform selv ble beskrevet som et «gjennombrudd i fedmeforskningen», skulle gi brukerne muligheten til å ta av noen ekstra kilo og fjerne magefettet uten sult og økt fysisk aktivitet.

Se også: Gikk opp i vekt etter å ha brukt slankepiller

Les også: Her er Nuforms reklameløgner

– Hele greia virker som en fleip. De snakket om dokumentert effekt, men vi følte oss bare lurt og snytt for pengene våre, sier Nuform-kunde, Espen Foss til TV 2 hjelper deg.

Reklamenekt og bøter

Nå har Markedsrådet konkludert med det Espen Foss har lenge har ment.

– Påstandene er ikke dokumentert, mener Markedsrådet etter å ha behandlet saken.

Rådet forbyr nå Nuform å reklamere med at det finnes vitenskapelig dokumentasjon for at de bidrar til vesentlige og varige vektreduksjoner.

Produsenten får heller ikke lov til å påstå at pillene har slankende effekt, uten at man går på diett eller trener.

Hvis Nuform bryter forbudet må firmaet betale 400.000 og firmaets daglige leder 150.000 kroner.

– Det virket ikke

Espen Foss og kona Anette var to av de som trodde på slankepillens «dokumenterte» effekt. Skuffelsen ble derfor stor da de, etter flere ukers bruk, ikke merket den endringen de hadde blitt lovt.

Slankepiller (Foto: privat)
Slankepiller (Foto: privat)

De sier til TV 2 hjelper deg at de nå er glad for at firmaet ikke lenger får fortsette markedsføringen av slankemiddelet.

– De lovte at man kunne begynne å se resultater etter kort tid, men etter 3,5 uker merket vi fortsatt ikke noe. sier Espen. Vi kuttet ut pillene, og følte vi hadde kastet flere tusen kroner ut av vinduet, sier Espen.

Høsten 2009 viste TV 2 hjelper deg en reportasje om slankepillene Nushape. Blant annet fortalte vi om Steinar som gikk opp to kilo etter å ha brukt pillene i 14 dager. Se saken under.

– Tar avgjørelsen til etterretning

Daglig leder i Nuform, Kjell Nødtvedt, har tidligere uttalt at han mener pillene har dokumentert effekt. Nå sier han at de vil ta avgjørelsen i Markedsrådet til etterretning.

– Det har vært viktig for oss å få ført saken i Markedsrådet slik at vi fikk fram hvilke kriterier som skal stilles til dokumentasjon ved markedsføring av slankemidler. Det har etter vår mening vært nokså uklart hvilke krav som skal stilles, og om det skal stilles strengere krav til helsekost generelt og slanking spesielt enn til andre produkter. Vi er nå klare til å ta fatt på arbeidet med å utarbeide nye interne retningslinjer for utarbeidelse av dokumentasjon til slankemidler, skriver Nødtvedt i en e-post til TV 2 hjelper deg.

Har du opplevd at slankemidler ikke virket som du hadde blitt lovt? Tips TV 2 hjelper deg.