Anja Andersen  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Anja Andersen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Anja Andersen i trøbbel

Må få hjelp av Larvik i Champions League

Se Larvik - Budocnost direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter søndag fra kl. 16.30

I Larviks gruppe tapte danske FCK, med Anja Andersen ved trenerroret, 23-26 i lørdagens bortekampen mot russiske HC Dinamo.

Det betyr trøbbel med tanke på avansement fra gruppespillet i Champions League for tidligere Larvik-spiller Linn-Kristin Riegelhuth og Cecilie Leganger.

HC Dinamo gikk dermed forbi FCK i gruppe D og opp på andreplass med sine fem poeng. FCK ligger på tredjeplass med fire poeng.

Larvik, som møter Budocnost hjemme i Arena Larvik søndag kl. 16.45, topper fortsatt gruppen med seks poeng. I den siste kampen i gruppespillet skal HC Dinamo ta i mot Larvik hjemme i Volgograd neste helg, mens Anja Andersen og FCK skal ut i nok en vanskelig bortekamp mot Budocnost i Montenegro.

De to beste lagene i hver av de fire Champions League-gruppene går videre til hovedrunden.

- De skal få kjørt seg

Med seier mot Budocnost i morgen vil Larvik være klar for spill i hovedrunden som gruppevinner.

- Budocnost spiller fin angrepshåndball. De har gode skytteer og en god linjespiller i Ana Dokic, men de er ikke veldig glad i å løpe hjem i forsvar. Vi skal holde høyt tempo fra start så de skal få kjørt seg, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til TV 2 Sporten.

Tonje Larsen og Karl Erik Bøhn (Foto: TV 2/)
Tonje Larsen og Karl Erik Bøhn (Foto: TV 2/)

Seier til Larvik vil også være en hjelpende hånd til Anja Andersen i FCK. Det danske laget må uansett slå montegrinerne i den siste kampen samt at de er avhengig av at Larvik yter enda mer hjelp ved å slå HC Dinamo.

Det er neppe FCKs skjebne som får Larvik-jentene og Karl Erik Bøhn til å mobilsere søndag mot laget de slo 27-23 i vanskelig bortekamp i Podgorica i oktober i fjor.

- Det vil være en stor fordel for oss om vi kan bli klare for hovedrunden allerede før den siste kampen mot HC Dinamo. Da tjener vi liksom en uke med tanke på å bygge opp en formtopp til hovedrunden i Champions League, sier en optimistisk Bøhn.